Vecas «Internet Explorer» versijas pakļauj lietotājus papildus riskiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pētījums, kuru veikusi kompānija «PrevX», liecina, ka hakeri aizvien sekmīgāk apiet «Internet Explorer» vecāko versiju aizsardzības mehānismus.

Minētās kompānijas speciālistiem izdevies piekļūt hakeru utilītprogrammas «Fiesta» administrēšanas panelim kādā Austrumeiropas interneta vietnē. «Fiesta» ir viens no «melnajā tirgū» populārākajiem izmantojumu komplektiem. «Fiesta 2.4» maksā apmēram 850 ASV dolāru un ļauj izmantot 25 zināmas pārlūkprogrammu ievainojamības. Šo utilītprogrammu instalē hakeru tīmekļa serveros un izmanto reklāmas programmu, banku Trojas zirgu un tamlīdzīgas programmatūras izplatīšanai.

Hakeru administrēšanas paneļa uzlaušanas rezultātā iegūta visai interesanta statistika. Tā, piemēram, liecina, ka vissekmīgākie ir uzbrukumi, kuros izmanto pārlūkprogrammas kļūdas PDF dokumentu apstrādē. Šādos uzbrukumos lietotājus parasti piespiež lejupielādēt kaitīgu programmu no kādas viltotas vietnes.

Vēl «PrevX» publicējusi interesantus statistikas datus par ievainojamībām pārlūkprogrammās, kuras lietotāji izmanto, apmeklējot bīstamos resursus. Noskaidrots, ka no 1422 lietotājiem, kuri izmantojuši IE6 un pret pašu gribu pāradresēti uz viltotu vietni, ar kaitīgo programmu inficēti 427 jeb 30%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu