Brīdina par «Internet Explorer» nopietnām drošības problēmām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulē populārākajā interneta pārlūkprogrammā «Internet Explorer» atklāts jauns nopietns drošības caurums, līdz kura novēršanai datorlietotājiem vajadzētu izmantot citus tīmekļa pārlūkus, iesaka informācijas tehnoloģiju eksperti.

Uzņēmuma «Microsoft» pārlūka «Internet Explorer» kļūmju dēļ noziedznieki var piekļūt lietotāju datoriem un iegūt viņu paroles, vienkārši ievilinot datorlietotāju atvērt nosūtīto saiti uz interneta lapu, kurā ievietots ļaunprātīgs kods, norāda antivīrusu programmu ražotājs «Trend Micro Inc.».

Šī «Internet Explorer» drošības cauruma ļaunprātīgai izmantošanai kopš pagājušās nedēļas internetā parādījušies vismaz 10 000 vietņu, uz kurām ļaundari cenšas aizvilināt datorlietotājus.

Lielākā daļa šo lapu ir ķīniešu, un tās piedāvā programmas, kas zog paroles datorspēlēm, kuras pēc tam var tirgot «melnajā tirgū». Tomēr pārlūkprogrammas drošības caurums ir tik nopietns, ka pastāv bažas par tā izmantošanas daudz nopietnākām ļaunprātībām, norāda «Trend Micro».

«Microsoft» sācis problēmu izmeklēt un gatavo labojumus pārlūka trūkumu novēršanai, paskaidroja uzņēmumā.

«Microsoft» turpina izmeklēt publiski izskanējušās sūdzības par uzbrukumiem, kas īstenoti, izmantojot līdz šim nezināmus «Internet Explorer» trūkumus, norāda uzņēmuma pārstāvji, apstiprinot, ka ir konstatēti uzbrukumi «Internet Explorer» visplašāk lietotajai, septītajai, versijai.

Tomēr «Microsoft» brīdina, ka potenciāli vājas vietas ir arī citām tīmekļa pārlūkprogrammām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu