«Visu par seksu es uzzinu no čata...»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Erots

Modernās seksoloģijas spīdekļi, kuri tur roku uz planētas erotisko kaislību pulsa, vienoti uzskata, ka nākamā paaudze savu pirmo seksuālo pieredzi gūst... interneta čatos jeb sarunu istabās.

Tikko aizsnieguši — seksuāli fizioloģiskā ziņā — latiņu «seksam gatavs!», jaunieši un meitenes no skolas un citām nodarbēm brīvajā laikā «ienirst» interneta dziļākajos ūdeņos. «Ieviņ, vai tu jau esi bučojusies ar puiku?» — «Tu ko, draudzenīt! Protams, ne!» Ieviņai atlika vien piemetināt: «Tikai ar orālo seksu nodarbojos... ar Žanīti privātčatā.«

Būtībā nekā slikta šajā lietā nav. Galu galā mēs — 60., 70. un 80. gadu paaudze — arī par TO uzzinājām ne jau no vecāku vai skolotāju stāstiem. Galvenais izglītības avots bija pusjēlas un pavisam jēlas anekdotes, līdzīga līmeņa dziesmiņas, piemēram, «Lāči tur, kur medus, zivis tur, kur ledus...», kā arī nebeidzamās humoreskas par nenotikušu mīlestību, kuras rezultāts ir pavisam reāls «mīlestības auglis». Un, protams, klasesbiedru un draugu «profesionālie» padomi ar aptuveni šādu saturu: «Ja nebāzīsi tur, kur nevajag, arī izvilksi bez problēmām.»

Lai cik dīvaini tas izklausītos, seksologi uzskata: erotisko ainiņu vērošana un izdzīvošana virtuāli vārdiskā līmenī ļauj jaunajai paaudzei doties slidenajā mīlas sakaru ceļā sagatavotiem. Bērni tādā veidā iegūstot teorētiskās zināšanas un psihisku līdzsvaru (acīmredzot seksa speciālisti ar to domā, ka internetā seksojošos tīņus «reālā» vairs nekas nespēs pārsteigt). Respektīvi, eskulapi uzskata, ka virtuāli seksam trenēts bērns ir gatavs savas čata fantāzijas ieviest dzīvē, nenodarot pāri sev.

Bet, kā jau vienmēr, medaļai ir arī otra puse. Runa ir par to, ka vieglās interneta sarunas, kas pamazām pāraug divpusējā masturbācijā monitora priekšā, var kļūt par dzīves vadmotīvu, kad reālais partneris vairs nav aktuāls. Vienkārši dzīvs cilvēks nespēj piepildīt tās fantāzijas, kas realizējamas «savām rokām».

Vairāku čata serveru administratori, nevēloties gan atklāt savus vārdus un domēnu nosaukumus, atzīmē, ka «privātās istabas» 90 procentos gadījumu tiek izmantotas erotisko fantāziju realizēšanai. «Es saprotu, tas ir ļoti personiski. Bet to, ko manas profesijas kontekstā lasu privātajos ziņojumos, nevar dzirdēt pat trakākajās pornofilmās.

Cilvēki nododas izvirtībām, kā vēlas, ar kuru vēlas un, atvainojiet, ar ko vēlas. Vēlāk izrādās, ka šiem kārumniekiem un saldumu mīļotājām nav vairāk par 18 vai 19 gadiem,» tā stāstīja kāds «admins», kurš nevēlējās nosaukt savu vārdu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu