Gulbis dalību «Australian Open» sāks otrdienas rītā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Austrālijas atklātā čempionāta pirmās kārtas spēli pret spāni Alberto Montanjesu aizvadīs otrdienas rītā.

Spēle notiks kā trešā uz 11. korta un varētu sākties ap pulksten 6 rītā pēc Latvijas laika. Pirmais mačs sāksies pulksten 2, un pirms latvieša spēles notiks divas dāmu turnīra cīņas — Nurija Lagostera Vivesa no Spānijas tiksies ar bulgārieti Sesilu Karatančevu, bet Jekaterina Bičkova no Krievijas spēkosies ar spānieti Lurdesu Domingesu Lino.

ATP pasaules rangā pašlaik Montanjess ieņem 42. vietu, kas ir augstākā pozīcija viņa karjerā, bet Gulbis ir 52. vietā. Tomēr spāņu tenisists ir labs māla segumu speciālists, ko pierāda fakts, ka viņš tikai vienā no septiņām dalības reizēm ir pārvarējis gada pirmā «Grand Slam» turnīra pirmās kārtas cīņas.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies vienu reizi, kad 2007. gada Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā, kas vairākas reizes tika pārtraukts lietus dēļ, Montanjess izcīnīja uzvaru ar 6:1, 6:2, 1:6 un 7:6 (7:3).

Pārvarot pirmo kārtu, nākamajā mačā Gulbim būs jātiekas ar ATP rangā 19. vietā esošo krievu Igoru Andrejevu vai Peteru Polanski no Kanādas. Bet trešajā kārtā Gulbim var nākt pretī amerikānis Džeimss Bleiks, kas pasaules rangā ir desmitajā vietā un ko latvietis jau divas reizes ir uzvarējis.

Šī būs otrā reize, kad Gulbis startēs Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensībās. Pagājušajā gadā Gulbis pirmās kārtas mačā ar 0:6, 4:6 un 6:7 (2:7) piekāpās 2005. gada turnīra čempionam Krievijas pārstāvim Maratam Safinam.

Šogad no turnīra jau ir izstājusies Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas mačā ar 3:6 un 4:6 piekāpās Lielbritānijas tenisistei Jeļenai Baltačai.

Turnīrā piedalīsies arī Līga Dekmeijere, kas pārī ar Karolīnu Vozņacki no Dānijas startēs dubultspēļu sacensībās. Pirmajā mačā Dekmeijere/Vozņacki spēlēs pret krievieti Mariju Kiriļenko un Flaviu Penetu no Itālijas, kuras turnīrā izliktas ar septīto numuru. Dubultspēļu turnīra izspēle pagaidām vēl nav sākusies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu