Gulbim sāpīgs zaudējums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Latviešu tenisists Ernests Gulbis Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas spēlē ar 4:6, 4:6, 7:5, 6:3 un 4:6 piekāpās krievam Igoram Andrejevam, kas turnīrā ir izlikts ar 18. numuru.

Pirmajās divās pirmā seta izspēlēs abi tenisisti paņēma savas serves. Trešajā geimā Andrejevam bija breikbumba, taču Gulbim izdevās to atspēlēt un panākt 2:1. Ceturtā izspēle ieilga, un latviešu tenisists bija tuvu tam, lai lauztu pretinieka servi, taču beigās uzvaru tomēr izcīnīja krievu tenisists. Nākamajā izspēlē Gulbim pie 0:40 izdevās atspēlēt divas breikbumbas, taču Andrejevs tomēr spēja lauzt latviešu tenisista servi, bet sestajā geimā pie paša serves panāca jau 2:4. Nākamajās četrās izspēlēs abi tenisisti uzvarēja izspēles pie savas serves, tādējādi Gulbim vajadzēja atzīt Andrejeva pārākumu ar 4:6.

Otrā seta pirmajos četros geimos Gulbis un Andrejevs uzvarēja savu servju izspēlēs, bet tāpat kā pirmajā setā piektajā geimā Andrejevam izdevās lauzt latviešu tenisista servi un izvirzīties vadībā ar 2:3, bet pēc tam pie savas serves panāca jau 2:4. Septītajā geimā krievu tenisistam bija pat četras breikbumbas, tomēr Gulbim izdevās tās atspēlēt un samazināt rezultāta starpību. Būtisku pavērsienu seta gaitā tas neradīja, jo nākamajos trīs geimos abi tenisisti katrs uzvarēja pie savas serves, tādējādi Gulbis piedzīvoja zaudējumu ar 4:6.

Trešā seta sākums bija identisks pirmajiem diviem, taču šoreiz piektajā geimā Gulbis beidzot uzvarēja, tādējādi izvirzoties vadībā ar 3:2. Arī nākamajās četrās izspēlēs katrs no tenisistiem spēja paņemt savu servi, kas ļāva Gulbim saglabāt vadību (5:4). Desmitajā geimā latviešu tenisistam bija divas breikbumbas (40:15), taču tās izmantot neizdevās, un beigās tika piedzīvots zaudējums, tādējādi rezultāts kļuva 5:5. 11. geimā pārāks pie savas serves atkal bija Gulbis, bet nākamajā geimā latviešu tenisistam pirmoreiz šajā mačā izdevās lauzt Andrejeva servi un izcīnīt uzvaru visā setā ar 7:5.

Ceturtā seta trešajā geimā krievu tenisists ieguva breikbumbu, tomēr Gulbis atspēlējās un uzvarēja geimu, izvirzoties vadībā ar 2:1. Turpretī Gulbis savu iespēju izmantoja nākamajā geimā, kad ar trešo breikbumbu panāca 3:1 savā labā. Nākamajā izspēlē breikbumba bija Andrejevam, taču arī šoreiz latviešu tenisistam izdevās to atspēlēt un izcīnīt uzvaru geimā (4:1). Sestajā geimā Gulbim bija piecas breikbumbas, taču Andrejevam izdevās tās atspēlēt un samazināt rezultāta starpību. Bet nākamajā izspēlē breikbumbu vajadzēja atspēlēt Gulbim, kam tas izdevās, un tika izcīnīts ļoti svarīgs punkts pie savas serves (5:2). Nākamajos divos geimos abi tenisisti paņēma savas serves, tādējādi Gulbis setā izcīnīja uzvaru ar 6:3.  

Izšķirīgā seta trešajā geimā Gulbis spēja lauzt Andrejeva servi un izvirzīties vadībā ar 2:1, bet nākamajā geimā latviešu tenisists atspēlēja vienu breikbumbu un panāca jau 3:1. Gara izvērtās sestā geima izspēle pie Gulbja serves, kurā latvietim nācās arī atspēlēt breikbumbu, tomēr beigas bija laimīgas (4:2). Diemžēl nākamajos divos geimos pārāks bija Andrejevs, kam izdevās lauzt Gulbja servi un izlīdzināt rezultātu, bet pēc tam pie savas serves izvirzīties vadībā (4:5). Desmitajā geimā Gulbis bija vadībā ar 40:0, tomēr nespēja izcīnīt uzvaru, bet Andrejevs jau ar pirmo mačbumbu pielika cīņai punktu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu