NPA: policisti grautiņos bija tiesīgi lietot speciālos līdzekļus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neiejaucoties izmeklēšanas gaitā, Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) uzskata, ka gan policijas vienības «Alfa» darbinieku, gan citu policijas darbinieku rīcība bija atbilstoša tai situācijai, kas izveidojās 13. janvāra vakarā, portālam «Apollo» pavēstīja NPA pārstāvis Andrejs Melnalksnis.

NPA uzskata, ka policisti bija tiesīgi lietot speciālos līdzekļus, ko nosaka arī likums «Par policiju».

Ja tomēr kāds policijas darbinieks būtu pieļāvis pārmērīgu speclīdzekļu lietošanu situācijā, kas izveidojās 13. janvārī pēc mītiņa, šo darbinieku nedrīkstētu saukt pie jebkādas atbildības, jo speciālo līdzekļu lietošana šajā situācijā bija vajadzīga, lai pasargātu savu, savu kolēģu un citu cilvēku dzīvību un veselību no uzbrukuma, norāda NPA.

NPA iesaka iepazīties ar Latvijas Policijas akadēmijas profesora Modra Žeivota grāmatu «Šaujamieroču pielietojuma tiesiskie pamati un prakse», kurā aprakstītas briesmas un apdraudējums, kuru var sagaidīt no satracināta cilvēku pūļa, ja vēl kāds ir alkohola reibumā un grautiņos tiek izmantoti un lietoti pat ieroči.

Faktiski visiem tiem policijas darbiniekiem, kas bija iesaistīti speclīdzekļu un fiziska spēka lietošanā, kā arī kas cieta no uzbrukuma, gūstot miesas bojājumus, vajadzētu saņemt psihologa palīdzību vai vismaz konsultāciju, kā arī iziet rehabilitācijas kursu. Tāda prakse pastāv Zviedrijā, Somijā un citās valstīs, norāda arodbiedrība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu