Lielais karstums traucē Austrālijas atklātā tenisa čempionātam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta norises vietu Melburnu pēdējās dienās piemeklējis lielākais karstuma vilnis 100 gadu laikā, liekot izstāties no sacensībām vairākiem labākajiem tenisistiem.

Melburnas laikraksta «Herald Sun» sinoptiķi prognozē, ka pilsētai būs jācīnās ar 40 grādu karstumu vismaz četras dienas, kas ir ilgākais šāda karstuma periods kopš 1908.gada.

«Šis ir briesmīgākais karstuma vilnis, kuru lielākā daļa pilsētas iedzīvotāju jebkad būs piedzīvojuši,» atzina laikraksta vecākais sinoptiķis Terijs Raiens.

Jau ziņots, ka karstuma dēļ otrdien no turnīra izstājās pagājušā gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Novāks Džokovičs. Tikai dienu iepriekš no sacensībām pēkšņa nelabuma dēļ izstājās arī Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka, kura bija spiesta ar asarām acīs pamest cīņu ar amerikānieti Serēnu Viljamsu.

«Laika apstākļi šodien bija ekstrēmi,» izteicās Džokovičs, kurš savā nespējā pabeigt maču vainoja krampjus. «Mani tas ietekmēja vairāk nekā viņu Endiju Rodiku, kā jau varēja redzēt. Tomēr tāda bija situācija, ar neveiksmi ir jāsamierinās. Es pieprasīju, lai mačs tiek aizvadīts vakarā, tomēr tas nenotika.»

Karstums otrdien izrādījās liktenīgs arī Francijas tenisistes Marionas Bartoli spējai cīnīties ar krievu tenisisti Veru Zvonarjovu, liekot francūzietei piekāpties ar 3-6, 0-6.

«Bija visnotaļ karsts. Jāsaka, apstākļi pavisam noteikti bija smagi,» pēc piedzīvotās sakāves atzina Bartoli. «Es neuzskatu, ka ir godīgi vienu ceturtdaļfināla maču aizvadīt plkst.13.00, pašā lielākajā tveicē, bet otru - plkst.19.30. Bet acīmredzot tā tam ir jānotiek.»

Vienā no slavenākajiem tenisa incidentiem 2007.gadā Marija Šarapova izteicās, ka viņa gandrīz zaudējusi prātu, spēlējot 40 grādu karstumā. Pēc tam kad vairāki labākie spēlētāji, kā arī Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) vadītājs Lerijs Skots izteica protestus pret spēļu aizvadīšanu pārāk karstos laika apstākļos, tiesnešiem tika piešķirtas tiesības pārtraukt maču brīdī, kad gaisa temperatūras un mitruma mēraparāta rādījumi sasniedz noteiktu atzīmi.

Aizvadītajā nedēļā arī Kipras tenisists Markoss Bagdatis izteicās, ka viņš karstuma dēļ izjūt fizisku nelabumu. Sieviešu turnīrā ar pirmo numuru izliktā Jeļena Jankoviča sacīja, ka viņa jūtas tā, it kā staigātu pa uguni.

«Pat vienkārši atrodoties tur, nav iespējams elpot,» pauda Bagdatis. «Atklāti sakot, es gribēju vemt.»

Sinoptiķi prognozē, ka gaisa temperatūra tuvākajās dienās turpinās paaugstināties, ceturtdien sasniedzot 42 grādus pēc Celsija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu