Viljamsa iekļūst «Australian Open» finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Melburnā notiekošā Austrālijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra finālā ceturtdien kā pirmā iekļuva amerikāniete Serēna Viljamsa, kas ar rezultātu 6-4, 6-3 pieveica krievieti Jeļenu Dementjevu.

Līdz ar iekļūšanu finālā Viljamsa nodrošināja sev vismaz otro vietu WTA pasaules rangā pēc turnīra. Šo pozīciju sportiste ieņem arī pašlaik.

Pēc Viljamsas uzvarēta pirmā seta otrajā Dementjeva spēja izvirzīties vadībā ar rezultātu 3-0. Tomēr turpinājumā krieviete sāka pieļaut arvien vairāk kļūdu, nesekmīgi noslēdzot garās izspēles, un amerikāniete jau izvirzījās vadībā ar 4-3. Dementjeva vēl spēja lauzt pretinieces servi un rezultātu izlīdzināt, tomēr mača beigās atkal sekmīgāk nospēlēja Viljamsa, svinot panākumu.

Otrajā pusfināla mačā tiksies divas krievietes Dināra Safina un Vera Zvonarjova. Ja šajā mačā uzvarēs ar septīto numuru izliktā Zvonarjova, Viljamsa sev nodrošinās pasaules ranga līderes godu, savukārt Safinas uzvaras gadījumā par ranga līderi kļūs fināla uzvarētāja.

Jau tagad zināms, ka nākamajā nedēļā WTA pasaules rangā trešo vietu ieņems līdzšinējā līdere Jeļena Jankoviča no Serbijas, Dementjeva saglabās ceturto pozīciju, savukārt Zvonarjova pakāpsies uz piekto vietu, sasniedzot visu laiku labāko rezultātu karjerā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu