Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Kartupeļi, cepti krējumā (Skalop kartupeļi)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

8 ar visu mizu novārīti kartupeļi
1 krūze svaiga krējuma
sāls un pipari pēc garšas
sakapāts koriandrs vai pētersīlis
120 g rīvēta siera

Kad kartupeļi atdzisuši, nomizo un sagriez šķēlēs.

Mazliet saputo krējumu, samaisi ar sāli un pipariem, un zaļumiem.

Iesmērē vienu cepamo trauku ar eļļu, ieliec vienu kārtu ar kartupeļiem, uzkaisi sieru, tad uzlej krējumu. Turpini tā vairākas kārtas, pabeidz ar sieru.
Šo visu var izdarīt dienu iepriekš.

Pusstundu pirms pasniegšanas cep cepeškrāsnī, kamēr kartupeļi pilnībā izcepušies un siers kļuvis brūngans.

Komentāri
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu