Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Savu pirmo ēdienu tadžinā izvēlējos gatavot iespējami vienkāršu un mūsu garšas kārpiņām saprotamāku. Tagad saprotu tos sajūsmas pilnos stāstus par lieliskajiem ēdieniem tadžinā un esmu gatava jauniem mēģinājumiem.
Nepieciešams
6 vistu šķiņķīši
2 burkāni, sīpols
2 ķiploka daiviņas
sauja žāvētu aprikožu (var iepriekš nedaudz izmērcēt, es to nedarīju)
garšvielas
zaļumi (kinza vai pētersīļi)
sāls
Pagatavošana
Sasmalcina sīpolu un ķiploku, apcep, vistu ierīvē ar sāli un apcep tajā pašā pannā, līdz tā zeltaini brūna.
Tad pannas saturu liek tadžinā, virsū - ripās sagrieztus burkānus, aprikozes un zaļumus.
Pārkaisa garšvielas un pārlej ar nepilnu glāzi karsta ūdens. Sautē uz mazas uguns apmēram stundu. Pasniedz ar kuskusu.