Recepte radusies Amerikā, Bufalo apmēram pirms pusgadsimta. Pa šo laiku recepte kļuvusi populāra ne tikai pašā Amerikā, bet visā pasaulē. Šie spārniņi ir fantastiska uzkoda viesībās vai gardas vakariņas.
Nepieciešams
1 kg vistu spārniņu (~12 gab.)
sāls
1 ēdamkarote augu eļļas
1 ēdamkarote piparu mērces (oriģinālā izmanto Frank`s RedHot, bet tās vietā var ņemt arī BBQ vai citu asu mērci)
1 glāze miltu
mērcei
60 g sviesta
2 ēdamkarotes piparu mērces
nepilna ēdamkarote galda etiķa
1/2 tējkarote Kajēnas piparu
1/2 tējkarote ķiploku pulvera
1/2 tējkarote Vusteršīras mērces (Worcesterhire sauce)
Pagatavošana
Spārniņus locītavu vietās sagriež (spārniņu galus izmanto buljonam) un saliek bļodā, pārkaisa sāli un sajauc, tad pārlej eļļu un piparu mērci un kārtīgi samaisa. Polietilēna maisiņā ieber miltus, saliek spārniņus, maisiņam aizsien galu un sakrata tā, lai milti vienmērīgi un pilnībā pārklāj spārniņus.
Tad spārniņus kārto uz plātī ieklāta cepampapīra un cep 180 grādos 30 minūtes, pēc tam spārniņus apgriež un cep vēl 30 minūtes. Pa to laiku pagatavo mērci - katliņā liek tai paredzētās sastāvdaļas un uzvāra. Spārniņus saliek bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Tad spārniņus atkal saliek uz plāts un cep vēl 5 minūtes.
Tradicionāli pasniedz ar zilā siera mērci un seleriju kātiem.