Ko darīt, ja tavai sievai ir draugs?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Vai starp vīrieti un sievieti nevar pastāvēt draudzība? Gribam vai ne, bet vīrieša un sievietes attiecības vienmēr tiecas kļūt intīmas.

Tāpēc nav brīnums, ka tu kļūsti aizdomīgs, ja tavai otrajai pusītei pēkšņi uzrodas «vienkārši draugs». Vai aizdomām ir pamats? Vai tiešām intīmas attiecības ir vienīgais veids, kā sievietei draudzēties ar vīrieti?

Tādi nu mēs, cilvēki, esam — kaut ko gūstam no katras būtnes sev līdzās. Viens mūs uzlādē emocionāli, cits atbrīvo no stresa, vēl kāds piedāvā interesantas idejas biznesam vai izpestī grūtā brīdī. Citiem vārdiem sakot, mūsu vēlmes ir ļoti daudzveidīgas, tāpēc grūti panākt, lai tās piepildītu viens cilvēks. Arī tad, ja viņš mums ir ļoti tuvs un mēs ar viņu dalāmies visintīmākajos pārdzīvojumos.

Izvēloties partneri kopīgai dzīvei, tava sieva novērtēja tevī īpašības, kuras viņai ir pieņemamas ģimenes vidē. Tavu seksualitāti, rūpīgumu, spēju aizstāvēt un balstīt jūsu kopdzīvi, tik galā ar ikdienas problēmām. Taču tas nav viss, ko viens cilvēks dzīvē varētu saņemt no otra. Būs vēl neskaitāmas jomas, kurās gan tu, gan viņa veidos attiecības ar citiem cilvēkiem. Un tas būs tikai normāli.

Sievas attiecības ar draugu var būt radušās dažādās situācijās. Varbūt viņi bija pazīstami jau pirms attiecībām ar tevi. Šādā gadījumā viņi jau agrāk pieņēma lēmumu atteikties no intīmās saskarsmes. Maz ticams, ka tur kas mainīsies. Iespējams, draugs ir reiz atraidīts pielūdzējs. Tādā gadījumā vari sevi mierināt — atraidījumam taču bija kāds iemesls! Sacensībās par viņas roku uzvaru guvi tu. Pašlaik tavs uzdevums ir savas pozīcijas saglabāt.

Ja attiecības ar draugu izveidojušās pēc jūsu kopdzīves sākuma, var būt tā, ka viņus saista kopīga aizraušanās, bet varbūt saite radusies, izjūtot emocionālu deficītu no tavas puses. Lai noskaidrotu, kas viņus saista, tev vienmēr ir tiesības uz atklātu sarunu. Turklāt — jo ātrāk, jo labāk. Nemokies neziņā, bet vaicā. Ja vajag, tu vari atkal sākt sacensību par savas mīļotās sirdi — tas tikai piešķirs jūsu saskarsmei jaunu uguntiņu. Lai kas arī notiktu, uzmundrini sevi ar domu, ka viņa reiz izvēlējās tevi un tu ne tuvu nejūties kā sen izlasīta grāmata! Tā domājot, tu paveiksi brīnumu lietas!

Mēs visi esam ciemiņi otra attiecību pasaulē. Tāpēc takta izjūtas nekad nevar būt par daudz! Arī spēlēties ar citu jūtām nav tas labākais. Vissliktākais variants attiecību trīsstūrī starp tevi, sievu un viņas draugu būtu vēlme izmantot draugu kā greizsirdības iemeslu. Turklāt — gan no tavas, gan no sievas puses. Tā ciestu ne tikai jūsu attiecības, bet arī šis trešais cilvēks. Ja vēlaties saglabāt harmoniju, labāk centieties parādīt, ka saites ar draugu ir pavisam cita pasaule un ka jūs nevēlaties kārtot savas attiecības ar draugu uz ģimenes rēķina!

Otrs pamudinājums — būtu jauki, ja tu censtos sievas draugu pieņemt kā savējo. Ja draugam ir ģimene, varbūt ir vērts arī ar to nodibināt labas attiecības. Tā tu vairāk izpratīsi sievas un  drauga attiecības un gūsi lielāku sirdsmieru. Ja draugam nav ģimenes, vari izmantot situāciju un kādā brīdī viņu apciemot vai piedalīties kādā talkā un darbā viņa teritorijā. Arī tas radīs zināmu skaidrību un parādīs draugam, ka esi viņu pieņēmis, bet tikai drauga statusā.

Tiesa, Amora ceļi ir neizdibināmi un simpātiju vēji mūs var ķert visur. Bet, no otras puses, laulība nav cietums. Būt precētam nebūt nenozīmē, ka visas citas attiecības jāpārtrauc.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu