Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Ķiršu, alus uzputenis ar ingveru un aveņu mērci

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dikļu pils un Valmiermuižas alus darītava aicina gardēžus, alus mīļotājus un visus, kam tīk gatavot, piedalīties foto recepšu konkursā „Alus kā garšviela”, lai atklātu un apkopotu jaunas vai sen aizmirstas receptes, kurās tiek izmantots alus. Sākam publicēt jau iesūtītās receptes!

Sastāvdaļas

Krustnagliņas 6 gab

Kanēlis 2 g

Cukurs 200 g

Ingvers 25 g

Ķirši 0.5 kg

Manna 80 g

Avenes 100 g

Valmiermuižas gaišais alus 0.8 l

Pagatavošana: ķiršu uzputenis

Nelielā katliņā ieber cukuru kopā ar ķiršiem un lēnām silda, kamēr cukurs izkusis un ķirši sāk sadalīties, tad pievieno Valmiermuižas alu, smalki sagrieztu ingveru, kanēli un veselas krustnagliņas. Visu lēnam vāra, kamēr ķirši sadalās un daļa alus ir iztvaikojusi apmēram 1/3 daļa no tilpuma. Kad novārījums gatavs, to izberž caur sietu, iegūstot pamatu, no kā vārīt uzputeni. Iegūto šķidrumu lej katlā un uzvāra; kad tas sāk burbuļot, tam, vienmērīgi maisot, pievieno mannu, atļauj uzvārīties, tad ņem nost no uguns un liek mikserī putoties. Puto, kamēr masa palielinās vismaz divas reizes; kad saputots, lej traukā un liek ledusskapī atdzist līdz +6 grādu temperatūrai.

Pagatavošana: aveņu mērce

No cukura un ūdens uzvara cukura sīrupu, kurā ieber avenes un turpina vārīt, līdz avenes sāk sadalīties; kad tās izjukušas, liek blenderī un sablenderē viendabīgā masā. Iegūto mērci liek ledusskapī atdzist.

Kad iepriekš sagatavotās sastāvdaļas gatavas, saliek porciju traukos un pasniedz atdzesētu līdz +8 +10 grādiem.

Autors - Rūdolfs Šteinbergs

PIESAKI ARĪ SAVU RECEPTI UN LAIMĒ!

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu