Gruzija atteikusies no «Eirovīzijas»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gruzīnu popgrupa «Stephane & 3G» pieņēmusi lēmumu atteikties no dalības šā gada «Eirovīzijas» dziesmu konkursā, protestējot pret raidorganizācijas EBU spriedumu par Gruzijas «Eirovīzijas» dziesmu.

Šonedēļ starptautiskā dziesmu konkursa rīkotāji pieprasīja grupai «Stephane & 3G» līdz 16. martam mainīt dziesmas «We Don't Wanna Put In» tekstu, kurā var saskatīt mājienus par Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu, vai arī izvēlēties citu dziesmu starptautiskajam konkursam. Pretējā gadījumā EBU piedraudēja Gruzijai ar diskvalifikāciju no konkursa par nolikuma pārkāpumu.

Lai arī grupa «Stephane & 3G» pirms tam neslēpa, ka viņu dziesmā ir pausts protests pret Krieviju, un jau atteicās no dziesmas «We Don't Wanna Put In» teksta mainīšanas, tagad grupas producents nācis klajā ar paziņojumu, ka neredz dziesmā politiskus zemtekstus. Producents pieņem, ka EBU aizlieguši Gruzijai startēt ar šo dziesmu pēc «Maskavas spiediena».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu