Vai tev ir labi ar mani?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Redakcija saņēma vēstuli no Diānas — pārdomas par dzīvi un mīlestību.

Būtiska ir arī katra cilvēka pašapziņa. Jo, rūpējoties par attiecībām, palaikam otram vajadzētu pajautāt: «Vai tev ir labi ar mani?» Taču, ja abiem ir mazvērtības komplekss, zema pašapziņa, to izdarīt nav drosmes. Jo varbūt viņš pasaka: tu zini, nē…

Ja kāds vai kāda gaida burvīgas attiecības — princi, kas atjās baltā zirgā, padarīs tevi laimīgu, piepildīs un apgriezīs dzīvi kājām gaisā —, visticamāk, sekos vilšanās. Otrs tevi neglābs visu mūžu, savu dzīvi piepildīt varu tikai pats. Lai attiecības varētu izdzīvot pilnvērtīgi, cilvēkam jābūt pietiekami pārliecinātam par sevi. Lai var teikt: «Es mīlu savu dzīvi, es sev patīku neatkarīgi no tā, vai man blakus ir otrs.»

Ja netici, nebrīnies

Mīlestībā ir ļoti daudz ķīmijas, mistiskā, ko izskaidrot ir grūti. Tagad sarakstīts tik daudz grāmatu, kā atrast īsto mīlestību. Vajagot tik meklēt…

Daļa patiesības šajos padomos ir. Ja neizej no mājas četrām sienām, iespēja, ka viņš atnāks un piezvanīs pie tavām durvīm, ir daudz mazāka, nekā tā, ka viņu sastapsi, esot cilvēkos. Taču nevar noliegt — notiek arī neizskaidrojami brīnumi. Mīlestība ir kā veiksme. Tai vai nu tic, vai arī netic. Bet, ja tai netic, tad nevajag brīnīties, ka tev neveicas.

Ķīmisks kokteilis smadzenēs

Ārsti skaidro, ka mīlestību un iemīlēšanos var skatīt arī no organismā notiekošo bioķīmisko procesu aspekta. Nav nekāds noslēpums, ka šā procesa režiju nosaka un vada «visvarenie» gēni. Tāds sameklē tādu. Atslēgai jāsader ar slēdzeni.

Neredzamie un nesaožamie feromoni, kas izdalās caur ādu un sviedru dziedzeriem padusēs, kā arī ķermeņa intīmajās daļās, kā magnēts sasaista abu pušu seksuālās intereses. Arī pārdošanā ir smaržas, krēmi un citi kosmētikas produkti, kuros iekļautas šīs piesaistošās vielas.

No ķermeņa izdalītais feromonu daudzums atkarīgs no organismā esošo seksa hormonu spriedzes. Tieši tie atbild par neredzamo saiti, kas mūs piesaista iekārotajam seksa objektam.

Mūsu seksuālo uzvedību, seksuālās izdarības regulē iedzimti faktori, sociālā vide, pārtika, medikamenti, daļēji arī audzināšana. Temperaments atkarīgs no iedzimtības. Ja mēs visi būtu vienādi seksuāli traki, tad šīs attiecības zaudētu savu daudzkrāsainību un pasaule droši vien jau būtu noārdīta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu