Izaicini partneri! Redzēsi, kas notiks...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Ieviņš

Viena no partneru attiecību fāzēm ir izaicinājuma fāze. Tās laikā viens no jums abiem mēģinās otru ievilkt ciešākās attiecībās. Viens uzņemas izaicinātāja lomu, otrs ieņem aizstāvēšanās pozīcijas.

Visai bieži izaicinātāja stratēģija ir iepatikties otram. Šie žesti pārsniedz normālās aktivitātes — piemēram, var norunāt randiņu un kopā pavadīt skaistu vakaru. Tas pats par sevi jau ir ļoti jauki, bet daži izaicinātāji iet soli tālāk un sāk jūsu vietā kārtot visādus sīkumus, lai jūsu ikdiena kļūtu vieglāka un patīkamāka.

Iespējams, viņš piedāvās nogādāt jūsu automašīnu uz servisu vai salabot stereoaparatūru, nogādāt veļu uz mazgātavu vai sameklēt jums piemērotu nodokļu konsultantu. Iespējams, ka jūs ar prieku uzkopsiet viņa dzīvokli, palīdzēsiet veikalā izvēlēties apģērbu, uzņemt videofilmā svarīgu sporta spēli, viņa prombūtnes laikā rūpēties par augiem un dzīvniekiem.

Var noderēt arī gluži pretēja rīcība. Tā vietā, lai kaut ko darītu partnera labsajūtas labā, var palūgt izdarīt kaut ko jums par prieku.

Kad sieviete vaicā, vai draugs nevarētu paskatīties, kas noticis ar apkures sistēmu, notiek solis uz tuvināšanos. Kad vīrietis lūdz, lai sieviete aizved viņu uz lidostu, līdz ar to viņa tiek mazliet vairāk iesaistīta viņa dzīvē. Runa ir par mazām laipnībām, ko izrāda draugiem. Tas, ka šādas laipnības tiek izrādītas, nozīmē divu cilvēku saistību.

Lūgt kādam nelielu pakalpojumu ir diezgan izmanīga spēle. Negribas būt ne iedomīgam, ne uzbāzīgam. Jūs tikai vēlaties vienotības sajūtai dot izpausmi. Un vienotība galvenokārt izpaužas nelielos pakalpojumos.

Iesaistiet partneri savā dzīvē, lūdzot mazus pakalpojumus. Palūdziet viņam izvest laukā suni, palīdzēt pārstādīt puķi vai nokrāsot viesistabas sienas. Palūdziet palīdzību, kad jāsastāda ēdienkarte viņas vecāku uzņemšanai (tikai nevaicājiet, vai viņa nav ar mieru tos ēdienus pagatavot!).

Šīs lietas gan nedrīkst aizstāt tradicionālos pavedināšanas stratēģijas paņēmienus. Protams, ka ir iespējami dažādi varianti un pārliecinoši jāpauž sava interese un simpātijas. Bet dot sava izaicinājuma objektam iespēju parādīt sevi nāks tikai par labu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu