Vilku pavasaris Latgalē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Borowa Mc», sekojot gadalaiku maiņai, klausītājiem piedāvā ceturto un pēdējo singlu «Pavasars» no albuma «Ui, lobs!».

Tapusi arī dziesmas skatāmā versija neparastā — multiplikācijas filmas — veidā, ko jau no 23. marta sāks demonstrēt «MTV Baltic».

Nav gluži tā, ka šajā pavasarī būtu novērots vilku populācijas pieaugums Latgalē. Tās ir citādu vilku citādas aktivitātes — latgaliešu modernās mūzikas grupa «Borowa Mc» ir pieaicinājusi grupas «Dzelzs vilks» dalībnieku Juri Kaukuli, kura spēcīgā balss nu klausāma dziesmā «Pavasars».

Juris Kaukulis par sadarbību stāsta: «Biju pārsteigts par sadarbības piedāvājumu un tikai studijā sapratu, ka jādzied būs latgaliski. Tas ir kā ar karstu pelmeni aiz biksēm, jo tas nav viegli! Labs darbs, lielisks Gints [Stankēvičs, mūzikas producents] pie pults, un vēl gribu teikt, ka grupa nav tikai grupa, kas spēlē roku latgaliski, — tā ir īsta rokgrupa!»

«Borowa Mc» ir gandarīta par sadarbību ar jauno un daudzsološo animācijas mākslinieku, Latvijas Mākslas akadēmijas studentu Jāni Opulu. Animators kustīgās trīs dimensiju bildēs ietērpa Aigara Runča radīto scenāriju, iedvesmojoties no pašas dziesmas. Četras minūtes garā multfilma vēsta par cilvēcīgām attiecībām un sasaucas ar pārmaiņām dabā, to atainojot gadalaiku maiņā.

«Videoklipu grupai taisīju pirmo reizi, tāpēc vēl jo lielāks prieks bija par sadarbību ar latgaļu pavasara sajūtās,» tā multfilmas autors par radīto vizualizāciju dziesmai.

«Pavasars» dzirdams Latvijas radiostacijās, interneta vietnēs un, protams, pērnā gada nogalē iznākušajā trešajā studijas albumā «Ui, lobs!», kas atrodams gan CD formātā tirdzniecības vietās visā Latvijā, gan digitāli «PlatformaMusic.lv» un citur, kā arī dziesma dzirdama grupas koncertos. Savukārt videoklipu no 23. marta varēs noskatīties MTV Baltijas kanālā, bet jau tagad tas skatāms internetā, piemēram, «PlatformaMusic.lv».

«Grupa aicina sekot līdzi «Pavasara» gaitām mūzikas un video topos un aktīvi atbalstīt grupu «Borowa Mc», jo arī pats esmu dzimis un audzis Latgalē. Domāju, ka pati grupa varēs lepoties ar video, jo, cik man zināms, latviešu grupām 3D animācijas videoklipi ir retums vai pat nav vispār. Man tas bija izaicinājums, un ceru, ka videoklips skatītājiem ienesīs sirdī pirmās pavasara vēsmas.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu