Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis
Iesūti ziņu!

Pildītas kartupeļu klimpas

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: No arhīva

Nepieciešams:

2 glāzes vārītu kartupeļu masas
pusglāze miltu
1 ola
sāls
Pildījumam:
100 g rīvēta siera
Pārliešanai:
sviests
rīvmaize

Pagatavošana:

Kartupeļu masai pievieno olu dzeltenumus, sāli, miltus (sagatavoto mīklu nedrīkst uzglabāt). Mīklu saveltnē desā, sagriež gabaliņos, tos saplacina, pārziež ar pussakultu olas baltumu, plācenīša vidū uzliek karoti rīvēta siera, malas saspiež kopā, veido pīrādziņus vai apaļas klimpas, liek verdošā pasālītā ūdenī un lēni vāra.

Uzpeldējušas klimpas patur katlā ar vāku piecas minūtes, tad ar putu karoti izņem, sietā notecina. Sakārto traukā, pārlej ar sviestā saceptu rīvmaizi.

Klimpas var gatavot, pusi vārīto kartupeļu masas aizstājot ar rīvētiem nevārītiem kartupeļiem.

Klimpu pildījumam var izmantot arī vārītu vai ceptu malto gaļu, kas samaisīta ar saceptu sīpolu, sāli, pipariem un sasmalcinātiem zaļumiem.

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu