/nginx/o/2018/07/16/9959537t1hae91.jpg)
Nepieciešams:
2 glāzes vārītu kartupeļu masas
pusglāze miltu
1 ola
sāls
Pildījumam:
100 g rīvēta siera
Pārliešanai:
sviests
rīvmaize
Pagatavošana:
Kartupeļu masai pievieno olu dzeltenumus, sāli, miltus (sagatavoto mīklu nedrīkst uzglabāt). Mīklu saveltnē desā, sagriež gabaliņos, tos saplacina, pārziež ar pussakultu olas baltumu, plācenīša vidū uzliek karoti rīvēta siera, malas saspiež kopā, veido pīrādziņus vai apaļas klimpas, liek verdošā pasālītā ūdenī un lēni vāra.
Uzpeldējušas klimpas patur katlā ar vāku piecas minūtes, tad ar putu karoti izņem, sietā notecina. Sakārto traukā, pārlej ar sviestā saceptu rīvmaizi.
Klimpas var gatavot, pusi vārīto kartupeļu masas aizstājot ar rīvētiem nevārītiem kartupeļiem.
Klimpu pildījumam var izmantot arī vārītu vai ceptu malto gaļu, kas samaisīta ar saceptu sīpolu, sāli, pipariem un sasmalcinātiem zaļumiem.