/nginx/o/2018/07/16/9962154t1h3d89.jpg)
Ja restorāna apmeklējums var kalpot par mērķi mērot 100km no Rīgas Vidzemes virzienā, tad tā noteikti ir Dikļu pils netālu no Valmieras (ap 20 km). Atjaunotā muiža pati par sevi ir ciemošanās vērta, taču labas garšas pazinēji nelaidīs garām iespēju pārliecināties par Dikļu pils restorāna ēdienu kvalitāti.
Lai gan restorāns ir izveidots pils pagrabā starp senajiem mūriem, atmosfēra ir silta un viesmīlīga. Aukstos mūrus silda tumškoka apdare, romantisks sienu apgaismojums, gleznas un restorāna lepnums - antīka mūzikas kaste. Restorānā nepamet sajūta, ka atrodies muižā un šo sajūtu visu laiku papildina dažādi sīkumi, kas kopā veido patīkamu viesošanos restorānā.
Restorāna šefpavārs Valters Zirdziņš priekšroku dod vietējo zemnieku audzētiem produktiem, kā arī pašmāju medījumiem, ko prasmīgi savieno ar Francijas virtuves pamatvērtībām.
Vietējās cūkgaļas medaljoni ar bekonu kombinācijā ar sīrupā apstrādātiem āboliem un kalvadosa mērci (8.20 Ls) ir labs piemērs, kā vienkāršas lietas padarīt neikdienišķas. Obligāts nosacījums, viesojoties Dikļu pilī, - maltīte jānobeidz ar desertu un mēs, ziņkāres vadīti, izvēlējāmies šokolādes un zilā siera kūku (4.10 Ls), ko mums pasniedza ar citrausugļiem un pasiona mērci. Grūti aprakstīt sajūtu, kā zilā siera specifika mutē sadraudzējas ar šokolādi un to visu uzprišina citrusu svaigums.
Kopumā ēdienu piedāvājums restorānā nav pārblīvēts ar neskaitāmiem nosaukumiem un tas apmeklētājam dod tādu kā garantiju par produktu svaigumu un rūpīgu atlasi. Paralēli pamata a la carte piedāvājumam, šefpavārs nelaiž garām sezonas aktualitātes un izveido atsevišķus sezonas piedāvājumus. Šis visādā ziņā ir pierādījums, tam, ka augstvērtīgi ēdieni top ne tikai galvaspilsētas restorānos, turklāt Dikļu pilī ir arī savs vīnzinis (cerams, ka tā arī būs), kas reģionos nav bieži sastopama parādība.