Jaunais modes kliedziens jūras velšu izvēlē - planktons (3)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsdienu ēdienkartē jau stabilu vietu ir ieņēmušas dažādas jūras veltes - ēstas tiek dzīvas austeres, mīlam mieloties ar astoņkāju bēbīšiem vai negausībā varam notiesāt teju pārdesmit garneļu. Tomēr ir kāda jūras velte, kura nudien šokējoši izskatās ēdienkartē, - planktons.

Atgādinām, ka planktons ir brīvi peldošas sīkbūtnes (augi, dzīvnieki, arheji vai baktērijas), kas visu aktīvo dzīves laiku pavada ūdenī, ļaujoties ūdens viļņojumam. Planktons ir nozīmīgs barības resurss daudziem lielākiem ūdens dzīvniekiem, piemēram, zivīm un vaļiem. Sugas, kas veido planktonu,

visbiežāk ir mikroskopiski sīkas, bet dažas diezgan lielas, piemēram, medūzas.

Kāds maza Spānijas ciematiņa šefpavārs Andžels Leons izveidojis oriģinālu ēdienkarti, kuru lasot restorāna apmeklētāji neviļus samulst. Proti! Ēdienu piedāvājumā ir ēdieni ar okeāna planktonu, raksta daily mail.

Kamēr mēs zinām planktonu kā zivju un vaļu galveno pārtikas avotu, šefpavārs ir

izveidojis teju 21 ēdienu, kura sastāvā ir šīs jūras radības.

«Kopš es esmu sācis gatavot, planktons vienmēr man ir bijis prātā. Vienmēr man šķitis kā izaicinājums,» stāsta pavārs Leons. «Tāpat centīšos atrast arī veidu, kā pagatavot zivis, kuras parasti met atpakaļ okeānā, nosaucot par piezveju.»

Pēc šefpavāra domām, tieši planktons ir tas, kas spēj padarīt jūras produktus tik gardus.

Šo ēdienu cena ir 105 eiro.
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu