Kas sievietei var būt svarīgāks par seksu?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Ilgstošas attiecības ar mīļoto cilvēku nebalstās tikai uz seksu, bet gan uz mīlestību, maigumu, uzmanību un savstarpējo sapratni.

Vīriešiem jābūt uzmanīgiem! Ja jūs, vīrieši, nepalaidīsiet sievieti pa priekšu, nepieturēsiet durvis vai, kāpjot ārā no taksometra, nepasniegsiet roku, būsiet kļūdījušies. Un visi attaisnojumi — «man bija aizņemtas rokas» vai «ļoti steidzos» — uz dāmām neatstās itin nekādu iespaidu. Protams, var mēģināt izpirkt nesmukumu ar uzaicinājumu uz restorānu, taču…

Kā rāda veiktie pētījumi, sievietes ļoti asi reaģē uz vīriešu neuzmanību, īpaši no mīļotā cilvēka puses. 91% daiļā dzimuma pārstāvju burtiski «pamirst», kad vīrieši viņām pasniedz roku. Lai gan arī vīrieši negūst mazāku baudījumu, palaižot sievieti pa priekšu. 95% šādi rīkojas, nevis lai izrādītu pieklājību, bet gan lai labāk varētu apskatīt sievietes figūru.

Izrādās, ka, nomaksājot rēķinu restorānā, abi dzimumi nav tik vienprātīgi. Tikai 40% vīriešu restorānā ir gatavi samaksāt arī par savas pavadones rēķinu, taču tikai 22% apjautāto sieviešu to pieļauj. Pēc aptaujas pētnieces Melānijas Hovardas domām, vīrieši nesaprot, ka sievietēm ļoti svarīgi justies neatkarīgām, vismaz tādās lietās, kā rēķina nomaksa restorānā. «Viņi nekādi nesaprot, ka vīrieša pasniegta roka, izkāpjot no autobusa, mums ir svarīgāka nekā vakariņas uz viņa rēķina,» saka Melānija Hovarda.

Interesanti atzīmēt, jo vecāki kļūst cilvēki, jo sievietēm svarīgāka ir vīriešu uzmanība (arī rēķinu nomaksā), bet vīriešiem svarīgāka finansiālā neatkarība. 42% vīriešu vecumā virs 65 gadiem uzskata, ka vīriešiem ir jāsamaksā savu pavadoņu rēķini restorānā. Tajā pašā laikā tikai 39% vīriešu vecumā no 17 līdz 24 gadiem rēķinu samaksu uzskata tikai par vīriešu pienākumu.

Starp citu, kas maksā tavu rēķinu? 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu