Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Vistas piccata ar rīsiem (1)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo reizi izlasot receptes nosaukumu, man radās jautājums: «Kas ir piccata?» Izrādās – tas ir veids, kādā gaļa tiek gatavota: apvārtīta miltos, apcepta eļļā, tad mērce tiek gatavota ar kaperiem un citrona sulu.

Sākotnēji šādā veidā bija ierasts cept teļa gaļu, bet tagad, pateicoties ASV ietekmei, visvairāk piccatas nosaukums saistās ar vistas filejas gatavošanu. Piccata vistu gatavoju pirmo reizi, un patiešām – gaļa sanāca sulīga, savukārt mērce – ar patīkamu skābuma (citrona sula un baltvīns) un sāļuma (kaperi) līdzsvaru.

http://lindasvirtuve.lv/

Rīsiem var pievienot dārzeņus pēc patikas – es liku papriku un svaigo zaļo zirnīšu pākstis, bet noteikti labi garšos saldā kukurūza, zaļie zirnīši, ķiršu tomātiņi u.c.

Izejvielas

  • 100 g kviešu miltu
  • 2 lielas vistas filejas
  • eļļa cepšanai
  • 50 g sviesta, sagriezti 5 vienādos gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 150 ml baltvīna
  • 3 ēdamk. citrona sulas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 2 ēdamk. kaperu
  • rīsiem – 125 g rīsu + puse paprikas (sagriezta mazos kubiņos), 10 zaļo zirnīšu pākstis (sagrieztas gareniski šaurās sloksnītēs)

Gatavošana:

  1. Abas vistas filejas uzmanīgi pārgriež gareniski uz pusēm, tādējādi iegūstot divas plānākas vistas gaļas šķēles (kopā – 4). Filejas nosusina un liek uz gaļas dēlīša. Dēlīti notin ar pārtikas plēvi un filejas izklapē ar gaļas āmuriņu (klapēšana jāveic maigāk kā cūkgaļai, jo vistas gaļa ir trauslāka). Plēvi noņem un gaļu apviļā miltos, kam pievienoti sāls un pipari, tā, lai gaļa būtu vienmērīgi noklāta ar miltiem.
  2. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties miltos apviļātās vistas filejas. Cep aptuveni 3 minūtes no katras puses (atkarīgs no filejas biezuma), apgriežot tikai vienu reizi – ārpuse kļūs skaisti zeltaini brūna. Pēc noņemšanas no pannas noliek siltā vietā, lai neatdziest, kamēr tiek gatavota mērce.
  3. Uz pannas pāri palikušajā eļļā, sildot uz vidējas uguns, ieliek 1 gabaliņu sviesta – pagaida, līdz tas putojot izkūst. Sviestā, nepārtraukti maisot, apcep ķiploka gabaliņus. Tad pievieno baltvīnu un citrona sulu. Turpina maisīt vēl 3 minūtes, kamēr mērce sāk sabiezēt (var pievienot 1 tējk. kviešu miltu). Beigās pieliek kaperus un uzkarsē vēl 1 minūti. Noņem no uguns. Mērces gatavošanu noslēdz ar atlikušā sviesta gabaliņu pievienošanu – maisa, kamēr uz karstās pannas sviests izkūst. Mērci pagaršo un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Mērci nekavējoties pārlej vistas filejas gabaliņiem.
  4. Rīsus vāra saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma. Pirms pasniegšanas tajos iemaisa svaigu dārzeņu gabaliņus.
Komentāri (1)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu