Jolanta Gulbe un «Riga Groove Elektro» piedāvā «Walking On The Bright Side»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Koncertā dzirdēsiet jauno Jolantas Gulbes un «Riga Groove Elektro» muzikālo projektu, kurā skanēs brazīliešu un afrikāņu mūzikas tēmas jazz funk un funk aranžējumos, kas savijušies ar pasaulē slaveniem bossa nova hitiem. Tiks spēlētas arī «Riga Groove Elektro» oriģinālkompozīcijas. Šī mūzika priecēs klausītājus, kuriem ir tuvs džezs, fanks un pasaules mūzika.

Koncerti notiks:
23. aprīlī plkst. 20.00 «RR» džeza klubā Jūrmalā, Dubultu pr. 91a,
25. aprīlī plkst. 15.00 Siguldas pilsētas Kultūras centrā Pils ielā 10.

Jolanta Gulbe ir viena no profesionālākajām un eksotiskākajām latviešu dziedātājām ar spēcīgu, tembrāli bagātu balsi. Viņa ir viena no retajām bossa nova stila mūzikas izpildītājām Baltijā. Tieši bossa nova ir viens no Jolantas iemīļotākajiem mūzikas stiliem, kas ļāvis muzicēt kopā gan ar puertorikāņu izcelsmes ģitāristu Neff Irizarry, somu trompetistu Juku Eskolu, gan brazīliešu ģitāristu Braz Luiz Lima un citiem māksliniekiem. Sadarbībā ar pazīstamo saksofonistu Denisu Paškeviču un džeza apvienību «Riga Groove Electro», koncertprojektā «Balticness» koncertējusi prestižos džeza klubos ārvalstīs. Māksliniece viesosies ar šo koncertprogrammu dažādās Latvijas pilsētās, sev līdzi atvedot bagāto pieredzi un samtainos mūzikas ritmus.

Deniss Paškevičs ir izcils Latvijas džeza flautists un saksofonists, kas aktīvi darbojas džeza žanrā kopš 14 gadu vecuma. Kopš tā laika mūziķis mērķtiecīgi veidojis prasmes un iemaņas, studējot Latvijā, Igaunijā, Holandē un Vācijā, lai tagad varētu spēlēt vienlīdz profesionāli ar pasaulē slaveniem un atzītiem džeza mūziķiem.

Grupas «Riga Groove Electro» dalībnieki ir vienoti idejā, par Latvijas džeza mūzikas žanra un modernās improvizācijas mūzikas žanra attīstību, ko spilgti atspoguļo savās koncertprogrammās. Pēdējo gadu laikā «Riga Groove Elektro» sastāvs ir koncertējis vairākos ārvalstu džeza un mūsdienu mūzikas festivālos: «Saulkrastu Jazz», «Klaipēdas Jazz», «Kinotour», «Rīgas ritmi» u. c.

Viena no Latvijas daudzpusīgākajām džeza apvienībām «Riga Groove Elektro» ir apceļojusi Eiropas valstis, koncertprojektā «Balticness» koncertējot prestižos džeza klubos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu