Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šīs olas var izmantot kā pamatēdienu, bet visbiežāk tās izmanto kā piedevas salātiem, dažādiem siltajiem ēdieniem, dažreiz zupām un brokastīs ar Holandes mērci. Tās ir maigas un trauslas. Var gadīties, ka pirmajā gatavošanas reizē «kucēns būs jāslīcina», bet vēlāk jau vairs ne.
Sastāvdaļas
- 4 olas
- baltvīna etiķis
- mazi trauciņi (piem., krūzītes)
Pagatavošana:
- Uzvāri ūdeni. Vārošam ūdenim pievieno mazliet baltvīna etiķa un ļauj, lai ūdens atkal sāk vārīties.
- Iesit olu mazā, kompaktā trauciņā. Vissvarīgākais ir saglabāt olas baltumu kompaktu, lai tas pārāk neizplūst.
- Uguni zem katliņa samazini tā, lai ūdens tikai mazliet burbuļo. Ielej olu no trauciņa katliņā, BET ATCERIES - dari to lēnām.
- Olas gatavību var pārbaudīt, uzspiežot tai ar pirkstu. Tikai baltumam jābūt sarecējušam, dzeltenumam iekšā jāpaliek mīkstam. Vidēja izmēra olai nepieciešamas apmēram 2–2,5 min. Izņemot no ūdens, liec ledusaukstā ūdenī.
- Pirms pasniegšanas apgriez «ķeskas» - iztecējušās maliņas, kas veidojas no olas baltuma.