Rimšēvičs: ir pāragri runāt par deflāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs norāda, ka pagaidām vēl ir pāragri runāt par deflāciju, kaut gan aprīlī, salīdzinājumā ar martu, bija vērojams inflācijas kritums.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «100. pants» Rimšēvičs skaidroja, ka par deflāciju var runāt tikai tad, kad ir noslēdzies gads.

«Ņemot vērā, ar kādu līmeni Latvija sākusi savu lejupceļu, vēl ir pāragri runāt par deflāciju kopumā. Atsevišķos mēnešos mums daudzus gadus ir bijusi inflācijas samazināšanās,» viņš norādīja, piebilstot, ka tas pats gaidāms arī šogad, bet kopumā gads noslēgšoties ar pozitīvu inflācijas rādītāju.

Vaicāts, vai cenu krišanās veicinās patēriņu, viņš atbildēja apstiprinoši, uzsverot, ka nauda nekur nav palikusi- tā visu laiku bijusi pie cilvēkiem un tā ir taupīta- cilvēki nogaida, kad atkal varēs tērēt. «Nav tā, ka cilvēki ir galīgi bez naudas,» viņš sacīja.

LB prezidents arī skaidroja, ka ir ļoti labi, ka samazinās inflācija, jo tas samazina spiedienu uz algām un cenām un šobrīd, kad samazinās algas, tas palīdzina sabalansēt ienākumu kritumu.
Savukārt iekšzemes kopprodukta kritums ir bijis tāds, kā Latvijas Banka ir prognozējusi, taču, ja nenotiks ekonomikas sildīšana, tad kritums varētu būt straujāks, nekā to prognozē.

Runājot par ekonomikas sildīšanu, Rimšēvičs pauda nožēlu, ka kopš janvāra sākuma nekas nav darīts ekonomikas sildīšanas labā un viņaprāt, valdībā nav situācijas nopietnības izjūtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu