Siguldā notiks pasaulē pirmais «Švāģer’ mūzikas festivāls»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Šitāds vēl nav bijis!» - ar mazliet nenopietnu pieskaņu pavisam nopietni varam apgalvot, ka «Švāģer’ mūzikas festivāls» patiesi būs tāds pirmais pasaulē, kas notiks 29. maijā, plkst. 22.00, Siguldas Pilsdrupu estrādē Siguldas novada svētku ietvaros, informē pasākuma pārstāve Inita Zīmele.
 
Uz pasākumu tiek aicināti visi Latvijas švāģeri, un ne tikai... Par labu garastāvokli rūpēsies «Labvelīgais Tips» un «Boney M» ar oriģinālās grupas sastāva dalībnieci Meiziju Viljamsu, kura 2007. gadā ierakstīja labi zināmās dziesmas «Daddy Cool» kaverversiju kopā ar latviešu čellu rokgrupu «Melo M». Un dejas līdz rītam garantēs UFO.

Pasākumā neizpaliks švāģeru mīļāko melodiju atskaņošana, konkursi, bufetes, trakas dejas, kolosāla publika un ālēšanās līdz rītam. Ir cerība, ka Siguldas Pilsdrupu estrādes ziedošie ceriņu krūmi radīs aromu, kas reibinās labāk par franču odekolonu un liks nodoties neprātībām.

Ieeja pasākuma teritorijā būs no plkst. 21.30. Biļetes var iegādāties «Biļešu Paradīzes» kasēs, to cena Ls 5.

http://lv.wikipedia.org/Švāģeris

No švāģera jēdziena likumsakarīgs atvasinājums ir švāģer’ mūzika. Švāģer’ mūzika definējumu nav iespējams atrast nevienā no mūzikas teorijām. To nav iespējams arī viennozīmīgi klasificēt – šis mūzikas žanrs tiek atskaņots kāzās, ballītēs, dārza svētkos, piknikos un citos jampadračos. Īpaši labi tas sasaucas ar laiku, kad jāmet kūleņi pielijušā pļavā vai jādejo ar šašlika iesmu zobos gruzīnu nacionālā deja lezginka, vai četros no rīta, kad tiek risinātas fundamentālās sarunas par tēmu «Vai Tu mani cieni?».

Tomēr švāģer’ kustībai latvju zemē stiepjas ļoti stipras saknes un to apvij bagātas tradīcijas. Tāpēc joprojām nav īsti skaidrs – kāpēc katru gadu netiek nominēts gada švāģeris? Šogad ar radio SWH raidījuma «BB Brokastis» un sabiedrības «L Tips» iniciatīvu šī kļūda tiks novērsta.

Savu artavu švāģer’ mūzikā Latvijā ir devusi arī grupa «Labvēlīgais Tips» ar tādiem labi pazīstamiem švāģer’ mūzikas žanrā klasificējamiem gabaliem kā «Koka klucis Konstantīns», «Heisā - hopsā», «Saki jā», «Mīļumiņ, nāc padzert ūdentiņ!» u.c. Nozīmīga ietekme Latvijas švāģer’ mūzikas kustībai bijusi arī grupai «Boney M», kas ar savu «Rasputin», «Daddy Cool» un «Ma Baker» lenšu kopijām savu laiku pieskandināja ikkatru švāģer’ tipa ballīti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu