Atis Auzāns un Daugavpils oranžais koris izdod albumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Visā Latvijā popularitāti guvušā TV3 šova «Koru kari» pārliecinošie uzvarētāji Daugavpils oranžais koris izdevuši albumu ar šova laikā izpildītajām dziesmām, informē kora pārstāve Edīte Husare.

Albumā iekļautas 11 kompozīcijas, starp kurām ir gan kora pirmais singls – latgaliešu tautas dziesma «Kur gaismeņa», kas pēc pēdējo mēnešu rādītājiem ir viena no lejuplādētākajām dziesmām Latvijā, gan oriģināldarbs sadarbībā ar Lieni Šomasi «Ar Tavu vārdu», kas ir šī brīža aktuālais singls un jau skan Latvijas radio stacijās, gan arī citas TV skatītāju iemīļotas dziesmas – Maikla Džeksona «Earth Song», īru tautas dziesma «Belle of the Belfast city», «Electric Light Orchestra» radītā “Rock and Roll is King”, rokgrupas «Elpa» «Senā dziesma» un citas. Albuma ierakstā piedalījušies viesmākslinieki, kas korim palīdzēja jau šova laikā – Liene Šomase, Andris Ērglis, Artūrs Uškāns un Inga Zeile no latgaliešu folkgrupas «Laimas Muzykanti», kā arī rokgrupas «Elpa» basģitārists Valdis Rundzāns.

Daugavpils oranžais koris jeb tautā saukts arī par Latgales kori tika izveidots 2008.gada vasaras nogalē, lai piedalītos TV3 veidotajā šovā «Koru Kari». Mūziķa Ata Auzāna vadībā korī darbojas 14 jaunieši no visas Latgales. Šobrīd koris aktīvi koncertē dažādās Latvijas vietās no Ludzas līdz Liepājai un koncerttūres ietvaros pusgada laikā ir snieguši jau vairāk kā 100 koncertus.

Albuma iznākšanu koris atzīmēja 16. maijā ar lielkoncertu Rīgas Kongresu namā, kurā piedalījās arī Lielvārdes violetais koris un Liepājas sarkanais koris un viesmākslinieki – Liene Šomase, Igo, Lauris Reiniks un citi.

Albuma izdevējs ir biedrība «Latgolys Producentu Grupa», albums ierakstīts skaņu ierakstu studijā «Skaņuraksti», mikss un māsters – Atis Auzāns. Albumu var iegādāties internetā un lielākajās tirdzniecības vietās Latvijā.


Albumā iekļauto dziesmu saraksts:

1. Kur gaismeņa (Latgaliešu t-dz., Artūra Uškāna apdare)
2. Самба Белого Мотылька (Konstantīns Meladze)
3. Pieklauvē (Z.Muktupāvels/ G.Račs)
4. Rock and roll is king (Jeff Lynne)
5. Ar tavu vārdu  (piedalās Liene Šomase) (A.Auzāns/ I.Priede)
6. Senā dziesma (piedalās Andris Ērglis) (J.Logins/ A.Skalbe)
7. Rikšiem bērīt’ es palaidu… (Latviešu t-dz)
8. Belle of the Belfast city (īru t-dz.)
9. Ghostbusters (Ray Parker Jr.)
10. Stay (Levy/ Fahey/ Stewart)
11. Earth Song (Michael Jackson)

www.soundsystems.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu