Tava pirmā reize!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Diemžēl ir daudz zēnu, kas baidās parādīt, ka viņiem trūkst pieredzes. Viņi uzskata par ārkārtīgu «blamāžu», ka jau šūpulī nav saņēmuši apbrīnojamas seksuālās spējas.

Viņi labāk ir ar mieru zemē ielīst, nevis atklāt savu nedrošību un kaut ko pajautāt, cerot, ka kādu dienu nāks brīnumainā apskaidrība un viņi pēkšņi zinās visu, kas dara sievieti laimīgu.

Viņu galvā rosās apmēram šādas domas: kāpēc viņa negrib, lai es ieeju viņā? Vai es viņai nepatīku? Vai es kaut ko daru nepareizi? Cik ilgi vēl varēšu aizturēt orgasmu? Šajā situācijā zēnam ļoti var palīdzēt meitenes nomierinošais maigums.

Dzimumakta laikā penim nav tiešas saskares ar klitoru. Kamēr tas kustas pa vagīnu turp un atpakaļ, uzbudinājums pa mazajām kaunuma lūpām nonāk līdz klitoram. Jo vairāk penis aizskar klitoru, jo lielāks kļūst uzbudinājums. Daudzām meitenēm patīk, ja dzimumakta laikā zēns glāsta klitoru (vai arī to dara viņas pašas).

Daudzām sievietēm ir problēmas ar orgasmu, jo vēl šodien tās saņem «seksam naidīgu» audzināšanu. Līdz ar to neapzināti rodas negatīva attieksme pret seksualitāti un ir grūti godīgi atzīt savas seksuālās vēlmes. Tā vietā, lai partnera priekšā spēlētu teātri, tev vajadzētu viņam izskaidrot, kas tev vēl ir patīkami, izņemot pašu dzimumaktu, proti, kas tev dara prieku masturbējot.

Jo labāk tev izdosies palīdzēt draugam ar padomu, jo ātrāk viņš atbrīvosies no savām bailēm un kompleksiem — un to viņam ir pietiekami! Pirmo pieredzi zēni parasti iegūst vienatnē — onanējot. Kad notiek pirmais dzimumakts ar meiteni, viņi saprot, ka nav tik viegli, jo blakus atrodas cilvēks, kura vēlmes arī jāpiepilda. Ja paša roka automātiski reaģē uz katru uzbudinājuma niansi, tad partneres ķermenis un izjūtas ir kaut kas pilnīgi jauns un svešs.

Arī galva ir pilna visādiem teicieniem par seksu, kas saklausīti «vīru sarunās». Vai mans penis ir pietiekami liels? Vai es varu to darīt pietiekami ilgi? Vai varēšu vairākas reizes pēc kārtas? Nav nekāds brīnums, ka, visu laiku kaut ko gaidot, izdošanās ir apdraudēta. Bieži vien sēkla ir noplūdusi, pirms zēns paguvis ieiet meitenē.

Ja priekšspēles laikā zēns ar roku vai muti ir novedis meiteni līdz orgasmam, īstais dzimumakts ir mierīgāks un pārliecinātāks.

Daudzi zēni satraucas, ka pārāk ātri «nonāk galā». Priekšlaicīgas ejakulācijas iemesls bieži vien ir tas, ka pirmā seksuālā pieredze parasti tiek gūta laika trūkumā — vai nu vecāki drīz var atgriezties mājās, vai arī tas notiek vietā, kur mīlētājus kāds var iztraucēt. Tātad ir jāsteidzas. Šis izturēšanās veids kļūst par paradumu un dažreiz saglabājas arī tad, kad nav nekādu traucējošu faktoru.

Arī ja zēns masturbējot parasti ir ātri nonācis līdz orgasmam, sākumā viņš ar meiteni nevarēs ilgi mīlēties, jo iegūtais reflekss būs kļuvis automātisks. Krājoties pieredzei, pavērsies arī iespēja sevi regulēt. Nedrošība pāries ātrāk, ja zēns iemācīsies izveidot ar draudzeni uzticēšanās pilnas attiecības. Ja meitene apgalvo, ka «tas nemaz nav svarīgi», tici, jo viņa patiešām tā domā. Bet, ja nu tava pašapziņa ļoti cieš, ka nevari izturēt ilgāk, pajautā sev: kāpēc. Meitenei tas ir tikpat kā kompliments, ka viņas tuvumā tu nevari savaldīties. Galu galā tu taču pēc tam ar glāstiem vari aizvest arī viņu līdz orgasmam.

Ir arī daži paņēmieni, kā novērst priekšlaicīgu sēklas noplūdi. Tā kā ejakulāciju kontrolē smadzenes, bieži vien palīdz domas par pavisam prozaiskām lietām, piemēram, neatrisināto matemātikas uzdevumu. «Kritiskajā» brīdī var arī palēnināt kustības. Seksterapeiti pat iesaka partnerei šo novilcināšanu pašapmierināšanās laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu