«Air France» lidmašīnas meklēšana nav devusi nekādus rezultātus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Meklējumi no gaisa iespējamā «Air France» pasažieru lidmašīnas nogāšanās vietā Atlantijas okeānā līdz šim nav devuši neko, otrdien pavēstīja Francijas armijas preses pārstāvis.

«Kopš vakardienas divas Brazīlijas lidmašīnas pārbauda iespējamo avārijas vietu,» preses konferencē pavēstīja Dakarā esošās Francijas gaisa spēku bāzes komandieris pulkvedis Lorēns Matū. «Vakar mēs [no Senegālas] veicām misiju ar Francijas militāro lidmašīnu.«

«Meklējumi nav neko devuši,» viņš norādīja.

Otrdien labākos laika apstākļos meklējumus no Senegālas veic lidmašīna «Breguet Atlantique».

Kā paziņoja Francijas gaisa spēki, meklēšana notiek Atlantijas okeāna zonā aptuveni «1000 kilometrus no Brazīlijas un 2000 kilometrus no Senegālas».

Pirmdien pazudušajā lidmašīnā atradās kopskaitā 228 cilvēki - 216 pasažieri un 12 apkalpes locekļi. Pēc provizoriskiem datiem, vairākums pasažieru (aptuveni 80%) bija brazīlieši, bet tajā bija arī 40 līdz 60 francūžu un aptuveni 20 vāciešu.

Lidmašīnai «A330-200» bija jāierodas Parīzes Šarla de Golla lidostā plkst.11 pēc vietējā laika, taču naktī, atrodoties virs Atlantijas okeāna, tā pazuda no radaru ekrāniem. Jau pirms tam pārtrūka sakari ar lidmašīnu.

Pēc provizoriskās versijas, aerobuss, šķērsojot negaisa fronti virs Fernandu di Noronjas, nokļuva spēcīgas vētras zonā. Dažas minūtes pirms pazušanas lidmašīna ziņoja par bojājumu elektroenerģijas padeves ķēdē. Lidmašīnā, iespējams, iespēra zibens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu