Foto: Reuters/Scanpix

«Es (17) pagājušajā vasarā pavadīju dažas naktis kopā ar zēnu, kuru pazīstu jau ilgi. Pašreiz mēs arī šad tad satiekamies, bet tas notiek nejauši.

Dažreiz viņš mani ignorē vai īgni reaģē uz visu, ko saku, un jau no veida, kā viņš pasaka «hallo», es zinu, vai būs kas vairāk vai nē. Pirmais solis vienmēr ir jāsper man. Viņš nekad nav teicis nē, bet viņš nekad nesaka arī, ka grib mani. Viņa garastāvoklis ir ļoti mainīgs, un draugi viņu sauc par fantazētāju. Kāpēc viņš nevar dažreiz pateikt, ka grib ar mani mīlēties?»

«Es (16) ļoti labi saprotos ar kādu zēnu no mūsu ciema. Vienmēr, kad satiekamies, skūpstāmies un glāstām viens otru. Reiz viņš teica, ka es viņam patīku, bet mums nekas īsts neiznāks. Nupat svētkos mēs skūpstījāmies tik karsti, ka biju pārliecināta — vakars beigsies gultā. Atkal nekā.

Droši vien būtu vienkāršāk, ja mēs mazāk runātu — tad noteikti viņš jau būtu gulējis ar mani. Pateicu viņam skaidri un gaiši, ko gribu. Patiesībā jau viņš nav mans sapņu princis, bet, kad viņš mani skūpsta, man acu priekša sāk ņirbēt zvaigznītes, un viņa tuvumā es jūtos ļoti labi. Es zinu, ka viņš negrib veidot nekādas attiecības, tomēr gribētu reiz izbaudīt seksu ar viņu.»

Ja agrākajos laikos vīrieši bija tie, kas centās panākt, lai meitene laiž viņus savā gultā, tad šodienas emancipācija ir ieviesusi savus noteikumus. Mēs nepārtraukti saņemam vēstules no izmisušām meitenēm, kas nevar saprast, kāpēc šis vai tas zēns negrib ar viņām mīlēties.

Kā jau tas ir mīlas lietās, cēloņi var būt ļoti dažādi. Bieži vien zēnam nav pieredzes vai arī tā ir ļoti maza, un viņš baidās no izgāšanās. Meitenēm derētu zināt, ka arī zēnam var būt sajūta, ka «viss notiek pārāk ātri», — jo sevišķi, ja viņš ir romantiskas dabas un ar jūtīgu dvēseli!

Noraidījums var nozīmēt arī to, ka tu viņam neliecies pievilcīga. Kamēr agrākajos laikos jūsu attiecības tā arī saglabātu virspusējas pazīšanās raksturu, šodien zēnam nākas rēķināties ar to, ka meitenes ir iemācījušās tuvoties zēniem, viņus pavedināt un piedabūt uz mīlināšanos. Viņa noraidījums nāk tikai tad, kad lieta sāk palikt nopietna.

Gadās, ka zēns uzskata meiteni par seksuāli iekārojamu, bet nevar vai nevēlas dibināt ciešas attiecības. Bieži vien brīvās attiecībās zēns šad tad pamīlējās ar meiteni, taču uzmanās, lai arī seksā attiecības neiegūtu «laulībai» raksturīgu regularitāti, uz kādu cer meitene. Arī vienkārši draudzīgās attiecībās reizēm gadās, ka pēkšņi rodas seksuāla spriedze, bet zēns bez apdoma tai nepakļaujas. Viņš baidās zaudēt «draugu», ja pēc dažiem sek¬suāliem kontaktiem viņš meiteni vairs negribēs.

Kaut kādā veidā zēns instinktīvi jūt, ka ar seksu vien nebūs līdzēts, un, taisnību sakot, ja jūs, meitenes, uz šo lietu paskatīsieties godīgi, būs jāatzīst, ka viņam ir taisnība. Lielākoties jūsu rakstītās vēstules pauž, ka šķietami vēsā draudzene, kas gribētu tikai mazu piedzīvojumu gul¬tā, patiesībā ir diezgan stipri samīlējusies savā draugā.

Pirms tu sper kādu soli šajā virzienā, tev vajadzētu nopietni padomāt, vai tavai interesei tiešām ir tikai seksuāls raksturs. Padomā, ka, tiešām panākot savu, tu no zēna ar laiku gribēsi arvien vairāk. Un tev droši vien sāktos sāpju ceļš, jo viņš šādām attiecībām acīm redzami nav gatavs.

Tikai tad, ja esi pārliecināta, ka patiešam spēj nodalīt seksu no mīlestības, vari droši teikt viņam, ko tu vēlies. Vari, piemēram, teikt, ka savu pirmo reizi vēlētos izbaudīt tikai ar viņu (vai kaut ko tamlīdzīgu, atkarībā no situācijas), bet citādā ziņā no viņa vairāk neko nevēlies. Tas varētu viņu atbrīvot no bailēm no saistībām.

Pēc tam tev nāksies turēt vārdu, jo pretējā gadījumā viņš jutīsies apkrāpts un jūsu draudzībai būs beigas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp