Plaude: deflācija apdraud Latvijas valstiskumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Uzņēmējos patlaban valda neziņa un bažas par Latvijas valstiskuma pastāvēšanu, saka miljonāre AS «Holding Kolonna» valdes priekšsēdētāja Ieva Plaude. Viņa norāda: valdībai joprojām nav reāla plāna, kā valsti izvest no ekonomiskās krīzes.

Plaude LTV raidījumā «100.pants» sacīja, ka vēl nesen cilvēki bažījās par augsto inflāciju, bet patlaban uzņēmēji ir satraukti par pretējo – deflāciju. «Es teikšu skaļi – nezinu valsti pasaules vēsturē, kas būtu pārdzīvojusi deflāciju. Domāju, ka tas ir bīstams process ne tikai uzņēmējiem, bet arī Latvijas valstiskumam kopā,» sacīja uzņēmēja.

Uzņēmēja norādīja, ka algu samazinājums policistiem, tiesnešiem un citiem nozīmīgu profesiju pārstāvjiem ir tas, kas var apdraudēt valstiskumu. «Tas ir Latvijas valstiskuma pamats. Valdībai jābūt plānam, taču tāda joprojām nav,» skarbi sacīja Plaude.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu