Kristīna Zaharova pārstāvēs Latviju konkursā «Slāvu bazārs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāls «Slāvu bazārs», kurš notiks jau 18. reizi pēc kārtas, ir nozīmīgākais šāda veida izklaides notikums Baltkrievijā. Festivālu konkursu translē valsts nacionālā televīzija, un tajā bez konkursantiem kā īpašie viesi piedalās daudzas slavenas popmūzikas zvaigznes. Pats konkurss notiks Vitebskā, bet gatavošanās tam paredzēta Minskā.

Konkursā bez Latvijas pārstāves vēl piedalīsies dalībnieki no Itālijas, Armēnijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Kazahstānas, Lietuvas, Maķedonijas, Moldovas, Krievijas, Serbijas, Slovākijas, Uzbekistānas, Ukrainas, Čehijas un Brazīlijas. Konkurss norisināsies no 11. līdz 16. jūlijam.

Festivāla ietvaros notiek arī jauno izpildītāju konkurss. Šogad no Latvijas izvirzīta jaunā dziedātāja Kristīna Zaharova, kura nesen veiksmīgi piedalījusies gan Latvijas, gan Īrijas «Eirovīzijas» dziesmu konkursā, abos iegūstot godpilno 2. vietu.

«Kaut es spētu izlikties»

Kristīna Zaharova: «Piedalīšanās šajā konkursā man ir īpaši liels izaicinājums, jo pati esmu dzimusi Vitebskā un viens no maniem dzīves sapņiem bija reiz piedalīties šajā festivālā. Nu tas notiek! Līdz šim vienmēr esmu sekojusi līdzi konkursa norisei, un zinu, ka tajā vienmēr dominējušas spēcīgas balsis. Šobrīd cītīgi gatavojos, katru dienu vismaz vienu stundu dziedu izvēlētās dziesmas. Tad rodas drošāka sajūta par to, ko dari, un uz mirkli izgaist uztraukums, kas manī jau mājo, lai gan līdz pašam konkursam vēl ir pāris nedēļu laika. Atzīšos: uztraukums jau ir un ne bez pamata, jo esmu otra jaunākā dalībniece. Palasot konkursantu radošos CV, saprotu, ka viegli nebūs — ir ļoti daudzi, kas nu jau paši ir pedagogi mūzikas jomā un daudzu konkursu un festivālu laureāti. Bet jātic saviem spēkiem un tam, ko dari, tad arī viss izdosies!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu