Sievietes un odi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Ieviņš

«Zinātnieki pagaidām daudz vairāk zina par to, ar ko sieviete «pievelk» odus, nevis par to, kas piesaista vīriešus.»

Šis uzskats pieder amerikāņu psiholoģei Džoisai Brazersai. Ieraugāt metra attālumā odu? Varat nešaubīties: tas lido pusdienot. Taču, ja sev blakus pamanāt vīrieti, der apsvērt vairākus iemeslus, kāpēc viņš tuvojas.

Varbūt viņš vēlas tikai nedaudz paflirtēt, bet varbūt viņš ir nopietni ieinteresējies par jums? Varbūt vīrietis grib iepazīties ar jūsu draudzeni vai, otrādi, runājas ar draudzeni tādēļ, lai tuvinātos jums? Bet varbūt viņš vispār neko nevēlas, un jums blakus nokļuvis nejauši?

Attiecības ar sievietēm, kas arī nav mazsvarīgas, nekad mums neliek mocīties ar līdzīgām domām. Kāpēc? Tajās parasti nedominē seksuāla interese. Taču sarunās ar kolēģi vīrieti, senu paziņu vai vīra draugu bieži vien jūtama seksuāla pieskaņa, un grūti tikt skaidrībā — vai tas ir tikai fons, kas neko nenozīmē un neuzliek nekādus pienākumus, vai varbūt tā ir vīrieša interese par jums.

Saskarsmē ar pretējo dzimumu sava loma ir arī mūsu fantāzijām. Nereti, izjūtot pret vīrieti kaut mazāko interesi, sieviete sāk izturēties un uzvesties kā jauniņa, pirmo reizi iemīlējusies meitenīte.

Un sievietes baidās kļūdīties, nepareizi iztulkot vai pārprast vīrieša iniciatīvu. Ir nepatīkami, ja vīrietis nevēlas saprast mājienu, ka «esam gatavas» tuvākām attiecībām, kā arī, ja viņš uzskata, ka flirts ir nevietā. Pat ja sarunbiedre ir vīrietim tikai paziņa vai darba partnere, viņa no izteiktā atraidījuma vairāk baidīsies un to pārdzīvos, nekā tad, ja tas nāktu no citas sievietes puses.

Daļēji tas izskaidrojams ar sievietes bažām tikt nepareizi saprastai. Taču ne tikai. Alans Pizs, kurš pēta žestu valodu, piemēram, attēlojis vīrieti un sievieti, kuri iet viens otram pretī: viņi paceļ galvas, iztaisno muguru, kļūst it kā nedaudz garāki. Šī intuitīvā reakcija notiek arī tad, ja vīrietis un sieviete nav iepatikušies viens otram. Atrodoties blakus vīrietim, pat ja viņš mūs īpaši neinteresē, mēs vēlamies būt pārākas, nekā patiesībā esam.

Bieži vien sievietes kļūdās, vērtējot vīrieša nodomus, bet pēc tam sirds dziļumos sevi plosa: «Kas to varēja zināt!» Padomājiet par to, ko vīrietis vēlas no sievietes!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu