Zviedri pārdod «Dienas Biznesu» un «Dienu»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Kompānija «Nedela S.A.» no zviedru uzņēmuma «Bonnier Business Press» nopirkusi Latvijas mediju grupu «Diena» un Latvijas biznesa laikrakstu «Dienas Bizness», ziņo portāls [s:25531].

«Kompānija «Nedela S.A.» izteica mums piedāvājumu kas bija gan izdevīgs, gan mums  pieņemams. Šis darījums ļaus tālāk nostiprināt «Bonnier Business Press» pozīcijas mūsu  prioritārajos tirgos kā Skandināvija, Krievija, Igaunija, Lietuva, Polija, Bulgārija un Slovēnija,» uzsver «Bonnier Business Press» valdes priekšsēdētājs Kastens Alkvists (Casten Almqvist).

Jaunais laikrakstu īpašnieks Aleksandrs Tralmaks, kurš ir «Nedela. S.A» vadītājs un kādreizējais «Dienas» vadītājs atzīst, ka ir ļoti priecīgs par noslēgto vienošanos. «Esam parakstījuši līgumu, kurā pilnībā apņemamies saglabāt un nodrošināt neatkarīgās žurnālistikas un vārda brīvības tradīcijas, kas līdz šim ir bijušas gan laikraksta «Diena», gan «Dienas Biznesa» pamatvērtības,» viņš norāda.

«Mans darbs AS «Diena» vadībā pēdējos 18 gadus ir bijis cieši saistīts ar Bonnier grupu un tās vērtībām, tāpēc esmu pieņēmis ļoti būtisku lēmumu savā dzīvē – es pārdodu savas akcijas un no šodienas atstāju AS «Diena» valdes priekšsēdētāja amatu. Vēlos jums visiem no sirds pateikties par šiem lieliskajiem gadiem, kuros kopā esam veidojuši AS «Diena"! Esmu pārliecināts, ka īpašnieku maiņa piešķirs uzņēmumam jaunu dinamiku un pavērs attīstības iespējas jau Baltijas mērogā, no kā iegūs gan mūsu mediju auditorija, gan darbinieki,» saka līdzšinējais AS «Diena» valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

«Dienas» pircēja «NEDELA S.A.», pēc visa spriežot, ir reģistrēta patiesos īpašniekus slēpjošo kompāniju paradīzē - Luksemburgas Uzņēmumu reģistrā kā «anonīmā sabiedrība» («Société anonyme»). Oficiālā informācija rāda, ka kompānija dibināta šā gada februārī, tās oficiālā adrese ir – Luksemburga, Sitz der Gesellschaft 6, Rue Guillaume Schneider.

Savukārt, kā rāda Luksemburgas Uzņēmumu reģistra oficiālā izraksta dati, kompānija «NEDELA S.A.» dibināta šā gada 27. janvārī, februārī reģstrēta un tās pamatkapitāls ir 31 tūkstotis eiro, no kuriem iemaksāta ceturtā daļa. Uzņēmumu reģistra dokumentos minētais oficiālais «NEDELA S.A.» vadības institūcijas pārstāvis gan ir nevis A. Tralmaks, bet gan kāds Olivjē Ližē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu