Ko sieva gaida no vīra

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai vīram ar sievu izdotos veiksmīga laulības dzīve, «pa lielam» vajag ļoti maz — katram tikai jāievēro otra piecas vajadzības.

Šodien — par sievas vajadzībām. Sievietei pati svarīgākā ir vīra mīlestība, pieķeršanās un saruna ar viņu. Bet tas vēl nav viss. Viņai ir vēl 3 ļoti svarīgas vajadzības.

Godīgums un atklātība

Vajadzība pēc godīguma un atklātuma — tas nozīme, ka laulībā nav nekādu noslēpumu, «viņa zina visu par viņu, jo viņš visu ir izstāstījis». Ja sieva pēkšņi uzzina par vīru kaut ko tādu, ko viņš nav atklājis, tas mazina viņas uzticību. Tas attiecas arī uz pavisam ikdienišķām lietām, piemēram, — vai sieva zina, vai nezina, cik vīrs pelna un ko ar naudu dara. Sievai tas ir svarīgi.

Pavisam vienkārša situācija: sieva viesībās dzird no vīra, ka viņam negaršo kāds ēdiens, par ko līdz šim nekas nav bijis teikts. Tas var mazināt sievas uzticēšanos. Katrā sievā mājo bailes, ka viņa neko nezina par :«šo vīrieti», un kādu dienu viņš var ņemt un pamest ģimeni ar visiem bērniem.

Reizēm sīkumi noved pie tā, ka sieva vairs nespēj ticēt vīram. Sievai jāzina viss arī par vīra pagātni, pozitīvās un negatīvās izjūtas, jāzina par vīra nākotnes plāniem un sapņiem. Vīrs nedrīkst sievai radīt nepareizus priekšstatus.

Sajust vīra vēlēšanos strādāt un gādāt par ģimeni

Tā ir vajadzība pēc finansiālas drošības jeb sajūtas, ka vīrs rūpējas par finansiālo drošību. Būtu ideāli, ja katrā ģimenē vīrs spētu nodrošināt dzīvi tā, lai sievai nav jāstrādā. Diemžēl, lielākoties mūsdienās tas tā nav.

Pats svarīgākais — sievai zināt, ka vīrs vajadzības gadījumā gatavs darīt visu, lai ģimene būtu finansiāli nodrošināta (būs mājoklis un iztikas līdzekļi). Ar šo vajadzību vairāk domāta vīra attieksme, un sievai jājūt, ka vīrs šajā jomā ir modrs — ģimenes dēļ tiecas uz labāku darbu un cenšas.

Grūtāka situācija var veidoties, ja vīrs zaudē darbu. Galvenokārt tāpēc, ka vīrieši sevi identificē ar savu darbu, ar profesiju. Ir zināms, ka labi apmaksātu darbu atrast nav viegli, bet sievai svarīgi sajust, ka vīrs cenšas, meklē un ir gatavs darīt visu, lai nodrošinātu ģimeni.

Iesaistīšanās ģimenes dzīvē

Vajadzība just vīra nodošanos ģimenei, rūpes. Ar to tiek saprasts, ka sievai svarīgi izjust — vīrs iesaistās bērnu audzināšanā, pats izrāda interesi par to, atlicina laiku būt kopā ar bērniem. Vīram jāsaprot, ka rūpes par bērniem ir sievai ļoti svarīgas. Abiem ir jārunā par audzināšanas jautājumiem, jāvienojas par kopīgu pozīciju — svarīgi būt vienisprātis par bērnu audzināšanu.

Sievai svarīgi, lai vīrs respektē viņas pieredzi un zināšanas audzināšanā. Bērnu audzināšana var radīt problēmas laulībā. Bieži sievai un vīram ir atšķirīga pieredze, gūta savās ģimenēs. Mēs parasti vai nu kopējam to, kā esam audzināti, vai nu rīkojamies tieši pretēji. Tāpēc loti svarīgi, ka mātes un tēvi sanāk kopā un apgūst vispārējus veidus, kā audzināt bērnus, nevis pārņem tikai pieredzi no savas bērnības. Bieži jau precoties tiek atkārtota savu vecāku izstrādātā shēma vai paraugi.

(Fragments no raksta.)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu