Foto: Superauto

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» varētu iegūt jaunu kapitālu līdz pat četru miljardu eiro (2,8 miljardu latu) apmērā, lai finansētu Vācijas ekskluzīvo sporta automašīnu ražošanas uzņēmuma «Porsche» pārņemšanas darījumu, pirmdien ziņo laikraksts «Financial Times». «Volkswagen» par plāniem pārņemt «Porsche» paziņoja jau pagājušās nedēļas ceturtdienā pēc ilgiem cīniņiem par to, kura no abām kompānijām kļūs par jaunās grupas vadītāju.

Laikraksts norāda, ka «Volkswagen» vēlas iegādāties «Porsche» pēc iespējas ātrāk, tādēļ šī mērķa sasniegšanai apsver iespēju uzlabot kompānijas finanšu stāvokli. Papildu līdzekļu iegūšana «Porsche» pārņemšanas darījumam, kas varētu veidot aptuveni astoņus miljardus eiro (5,6 miljardus latu), aizsargātu arī «Volkswagen» kredītreitingu, raksta «Financial Times».

«Volkswagen» un «Porsche» par apvienotās grupas struktūru lēmumu plāno pieņemt līdz 13.augustam.

Kā ziņots, «Porsche» šā gada janvārī pārņēma «Volkswagen», sev piederošo akciju daļu palielinot no 42% līdz 50,76%. Kompānija vēlējās palielināt savu daļu «Volkswagen» kapitālā līdz 75%, taču finanšu problēmu dēļ tas neizdevās. Tādēļ maija sākumā abas kompānijas vienojās par apvienošanos, lai rastu risinājumu «Porsche» neveiksmīgajam «Volkswagen» pārņemšanas mēģinājumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp