Mihaels Šūmahers atgriezīsies F-1?

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Septiņkārtējais pasaules čempions Pirmajā formulā (F-1) Mihaels Šūmahers varētu atsākt autosportista karjeru, 23. augustā paredzētajā Eiropas «Grand Prix» izcīņā sēžoties pie «Ferrari» formulas stūres savainotā brazīliešu pilota Felipes Massas vietā.

Šodien, četras dienas pēc Massas piedzīvotās smagās avārijas Ungārijas «Grand Prix» izcīņas kvalifikācijas sacensībās, Šūmahera preses sekretāre Sabīne Kēma paziņoja, ka 40 gadus vecais vācietis, kurš 2006. gadā beidza F-1 pilota karjeru, neizslēdz iespēju nākamajā čempionāta posmā aizvietot savainoto komandas biedru.

«Šo jautājumu vēl apsvērs «Ferrari» vadība. Ja komanda dosies pie Mihaela ar šādu līgumu, viņš to noteikti apsvērs,» intervijā televīzijas kanālam «BBC Sport» pastāstīja Kēma. «Normālā situācijā es apgalvotu, ka viņu šādi piedāvājumi neinteresē, jo Mihaels ir apmierināts ar dzīvi un viņam nekā netrūkst, taču tagad situācija ir krietni mainījusies.»

Kā izteicās Kēma, pats Šūmahers pagaidām ne ar vienu diskutēt par šo jautājumu nevēlas, un tagad viss ir atkarīgs no «Ferrari» nostājas.

Viens no galvenajiem iemesliem, kas varētu darīt vācieša atgriešanos neiespējamu, ir viņa veselības stāvoklis pēc februārī piedzīvotajā motocikla avārijā gūtā kakla savainojuma.

«Protams, es nevaru spriest par to, vai viņa kakls ir pietiekami stabils, lai piedalītos F-1 sacensībās,» norādīja Kēma. «Ja «Ferrari» jautātu, vai viņš būtu gatavs braukt, Mihaels veiktu vajadzīgās pārbaudes. Tomēr nedrīkst aizmirst, ka viņš ir 40 gadus vecs cilvēks.»

Kā iespējamais Massas aizvietotājs tiek minēts arī «Renault» komandu pārstāvošais divkārtējais pasaules čempions spānis Fernando Alonso, par kura iespējamo pievienošanos «Ferrari» tiek baumots jau vairāk nekā gadu.

«Renault» komanda tika diskvalificēta no Eiropas «Grand Prix» izcīņas

F-1 pasaules čempionāta 11. posms - Eiropas «Grand Prix» izcīņa - 23. augustā notiks Valensijas trasē Spānijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu