Lugažu makšķernieki sūdzas par zivju bendēšanu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valkas novada Lugažu ciema iedzīvotāji ceļ trauksmi par zivju bendēšanu vietējā dīķī. Makšķerniekus uztrauc, ka ziemas laikā dīķim tiek nolaists ūdens, tādējādi noslāpējot zivis.

LNT raidījums Degpunktā trešdien ziņoja, ka Lugažu ciema makšķernieku un kādas biedrības vidū radušās domstarpības par rīcību vietējā muižas dīķī. Makšķernieki uzsvēra, ka šobrīd notiekošais dīķī vērtējams kā postaža.

Makšķernieks Dainis Zeps raidījumam pauda satraukumu: „Tas ir darbiņš, ko dara siltā laikā, nevis aukstumā. Tiek nolaists ūdens dīķī, tur ir tūkstošiem zivju, un tas viss ir postā.”

Makšķernieki zivju slāpēšanā vainojot vietējo biedrību „Traktorciems”, kas sākusi dīķa rekultivāciju. „Šobrīd ir sākta dīķa gultnes tīrīšana, un, lai šos darbus varētu veikt, firma izteica lūgumu nolaist ūdeni dīķī, jo ziemas periodā šos darbus var vieglāk veikt,” norādīja „Traktorciems” pārstāve Valda Empele.

Notiekošais dīķī ir ar pašvaldību saskaņots projekts. Tomēr neesot izdevies atrast dialogu starp makšķerniekiem un biedrību. Empele apgalvoja, ka šis dīķis nekad neesot bijis zivju dīķis. Turpretim makšķernieki atceras, ka tajā noķēruši arī līdaku, turklāt paši ielaiduši dīķī karpas audzēšanai.

Par notiekošo Lugažu ciema dīķī makšķernieki informējuši arī vides aizstāvjus un tagad gaida, kad tie ieradīsies apskatīt šo vietu. Tāpat makšķernieki pārmetumus raida pašvaldības virzienā, kas neesot aizkavējusi ūdens nolaišanu līdz ledus nokušanai, kad zivis varētu glābt – pa grāvi ielaist tuvākajā upē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu