Pēc četru gadu pārtraukuma atjaunojas uzbrukumi «Autocad»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc četru gadu pārtraukuma atkal parādījušies vīrusi, kas uzbrūk lietotājiem, kuru datoros instalēta projektētājiem paredzētā «Autocad» programma. Tas piespiedis vienu no vīrusu pētniekiem aicināt pastiprināt darbu, lai nākotnē vairs nepieļautu šādus uzbrukumus. Kalifornijā bāzētā kompānija «Autodesk» jau apsolījusi to novērst. 

Dažu pēdējo nedēļu laikā kompānijas «Sophos» eksperts Pols Bakass atradis divus «Autocad» apdraudošus vīrusus. Pēc eksperta sacītā, vīrusu parādīšanās norāda uz reālas ievainojamības pastāvēšanu «Autocad» programmā.

Saskaņā ar «Autodesk» galvenā sabiedrisko attiecību menedžera vārdiem kompānija jau nodarbojas ar šo problēmu. Menedžeris paziņojis, ka nākamā versija tiks mainīta un skripti tiks izpildīti «drošākā un uzticamākā veidā».

Paši pēdējie no atrastajiem vīrusiem izplatās, izmantojot «acad.vlx» skriptu, kurš nokļūst datorā, kad projektētāji savā starpā apmainās ar darbiem. Pēc ielādēšanas datorā skripts tiek palaists pie katras «Autocad» startēšanas. Lielākā daļa antivīrusu programmu detektē šos vīrusus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu