Nellija Furtado izdod albumu spāņu valodā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 15. septembra Latvijā pieejams mūzikas izdevniecības «Universal Music» izdotais dziedātājas Nellijas Furtado spāņu valodā ieskaņotais albums «Mi Plan».

Iedvesmojoties no dueta ar latīņamerikāņu mūziķi Huanesu un Calle 13, Furtado īstenojusi savu sapni un ceturto studijas albumu — «Mi Plan» («Mans plāns») — ierakstījusi spāņu valodā. Lai arī dziedātājas dzimtā valoda ir portugāļu, spāņu valodu viņa apguvusi 14 gadu vecumā.

Albumu sarakstījusi un līdzproducējusi pati Furtado. Tajā atrodami daudzi kopdarbi ar dažādiem dziedātājas iecienītiem latīņamerikāņu mūziķiem. Visplašākā sadarbība izveidojusies ar kubiešu izcelsmes mūziķi Aleksu Kubu, ar kuru kopā iedziedāta albuma tituldziesma «Mi Plan». «Es radīju gleznu, un Alekss to ierāmēja,» sadarbību raksturo Furtado.

Albumā dzirdams arī meksikāņu mūziķis Alehandro Fernandess un Huljeta Venegasa, spāņu hiphopa izpildītāja La Mala Rodrigeza (jeb Sliktā Rodrigeza), spāņu flamenko dīva Konša Buika, dominikāņu mākslinieks Huans Luiss Gera un amerikāņu tenors Džošs Grobans.

Pie albuma strādājis arī Furtado vīrs, kubiešu skaņu inženieris Demāsio Kasteljons, kurš piedalījies arī iepriekšējā albuma «Loose» tapšanā.

Nellijas Furtado muzikālā karjera aizsākās Toronto, kur viņa ieradās pēc vidusskolas beigšanas Kanādas pilsētā Viktorijā. Viņa sāka rakstīt savas dziesmas un izveidoja hiphopa duetu «Nelstar». Lielākās pārmaiņas nāca, kad grupas «The Philosopher Kings» mūziķi ierakstīja Nellijas demo singlu un nosūtīja to izdevniecībai «DreamWorks Records», kas novērtēja dziedātājas talantu un 2000. gadā izdeva viņas debijas albumu «Whoa, Nelly».

Vimeo

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu