«Melo–M» laiž klajā albumu «Around The World»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klajā laists čellu trio «Melo–M» trešais albums «Around The World» ar divpadsmit labi pazīstamām pasaules tautu melodijām aranžējumos trim čelliem.

Albums mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās ir pieejams no 11. septembra.

Šajā ierakstā «Melo–M» ved ceļojumā apkārt pasaulei, ar mūzikas palīdzību viesojoties daudzās valstīs. Albuma skaņdarbu klāstā ir «Melo–M» versijas par krievu, īru, somu, afrikāņu, amerikāņu, grieķu, peruāņu un citu tautu populārākajām melodijām.

«Darbs pie «Around The World» ritēja strauji, bet piesātināti, jo šoreiz nepietika tikai ar aranžējuma radīšanu, centāmies iedziļināties dažādās kultūrās, pētot to mantojumu un raksturīgākās iezīmes. Rezultātā tikām pie noskaņām bagātas un krāsainas programmas, kurā ievērotas gan tautas mūzikas tradīcijas, gan saklausāma mūsu attieksme,» uzskata «Melo–M» vadītājs un aranžējumu autors Kārlis Auzāns.

Albuma ieraksts veikts «Chellout Studios» Kārļa Auzāna vadībā, māsterēšanu veica Armands Treilihs. Albumā atrodama tikai viens vokālais skaņdarbs – grieķu dziesma «Misirlou», kuru oriģinālvalodā izpilda Intars Busulis, savukārt īru tautas sitaminstrumentu bodhranu iespēlējis Mārtiņš Barkāns.

Albuma atklāšanas svinības notika 10. septembrī ar vēl nebijušu akciju – orientēšanās skrējienu cauri Rīgai, dalībniekiem apceļojot teju visu albumā iekļauto valstu vēstniecības. Skrējienā pavisam piedalījās ap pus simts dalībnieki, bet galveno balvu – ceļojumu uz Tadžikistānas galvaspilsētu Dušanbē no «AirBaltic» saņēma Ivo Melkherts.

Līdz ar albuma izdošanu «Melo–M» septembrī un oktobrī dosies plašā koncertceļojumā pa Latviju.

Turnejas koncerti gaidāmi 17. septembrī Inčukalnā, 19. septembrī Cēsīs, 20. septembrī Lielvārdē, 25. septembrī Mārupē un 27. septembrī Balvos. Turpinājumā 2. oktobrī «Melo–M» koncertēs Viesītē, 3. oktobrī Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis», 4. oktobrī Baložos, 9. oktobrī Olainē, 10. oktobrī Līvānos un 11. oktobrī Bauskā. Turnejas noslēgsies ar koncertiem Koknesē 17. oktobrī un Valkā 18. oktobrī.

www.Platforma.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu