Deflācija eirozonā septembrī palielinās līdz 0,3%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Šā gada septembrī eirozonā bijusi 0,3% gada deflācija, salīdzinot ar 0,2% deflāciju augustā, liecina trešdien publiskotās Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja «Eurostat» provizoriskās aplēses.

Augusta deflācijas rādītājs ir nedaudz lielāks par «Bloomberg» aptaujāto analītiķu prognozi, kas paredzēja 0,2% deflāciju. Cenu samazināšanās eirozonā saistīta gan ar augošo bezdarbu, kas ierobežo patēriņu, gan naftas cenu pazemināšanos par 33% pēdējā gada laikā.

Septembris ir jau ceturtais mēnesis pēc kārtas, kad eirozona piedzīvojusi deflāciju, tomēr pēdējos divos mēnešos cenu kritums bijis būtiski mazāks nekā jūlijā, kad deflācija eirozonā - 0,7% - bija lielākā kopš 1996.gada, kad sākta šāda datu apkopošana.

Detalizētākus datus par septembra patēriņa cenu izmaiņām Eiropas Savienības (ES) valstīs un eirozonā «Eurostat» publiskos 15.oktobrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu