Alūksnē uzstāda pirmās kaķu mājas (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.aluksniesiem.lv

Pagājušonedēļ vairākās vietās Alūksnes pilsētā tika uzstādītas pirmās kaķu mājiņas. Tagad bezsaimnieku kaķi var speciālās mājās patverties no sniega un lietus.

«Pirmās divas kaķu mājas uzstādījām Apes ielas un Torņa ielas apkārtnē. Nākamās nedēļas sākumā izvietosim arī pie veikala «Maks», precīzāk, aiz afišu staba O.Vācieša ielā. Pirmās divas mājiņas ir lielākas - katra 2,40 metrus gara, savukārt pie veikala «Maks» būs uz pusi mazāka mājiņa. Tieši šinīs trīs vietās klaiņojošu bezsaimnieku kaķu ir visvairāk,» stāsta biedrības «Astes un Ūsas» valdes priekšsēdētājs Modris Briedis.

Līdz šim kaķi baroti, kur pagadās, bet tagad M.Briedis aicina kaķus barot pie izvietotajām mājiņām. «Ja arī sākumā kaķi nelabprāt uzturas mājiņās, tad aicinām viņus vilināt turp. Ja kaķis dodas rokās, tad aiznesiet uz turieni, parādiet, ka tur var iet,» aicina M.Briedis. Apkārtnes klaiņojošos kaķus, kā līdz šim, var barot paši iedzīvotāji, taču arī biedrība sola atbalstīt un izlikt ziedoto barību. Kaķi lielākoties uzturas pie atkritumu urnām, tāpēc jaunās mājiņas izvietotas to tuvumā.

M.Briedis informē, ka mājiņām kokmateriālus 200 latu vērtībā dāvāja uzņēmums «JM Grupa», taču darbu brīvprātīgi veica galdnieks. «Ideja par mājiņām bija jau pusotru gadu. Beidzot izdevās to īstenot. Šai iecerei gribējām piesaistīt projektu finansējumu, taču nevienā projektu konkursā atbalstu neguvām,» stāsta M.Briedis. Savukārt atbalstu guvis projekts «Droši un bez stresa», kurā biedrība tikusi pie dzīvnieku ķērāja aprīkojuma – cilpas, kaķu slazda, injekciju šaujamā, suņu būra un arī darba apģērba.

Finansējums šai iecerei gūts biedrības «Alūksnes lauku partnerība» projektu konkursā, un projekta kopējās izmaksas ir 1 570 latu. 10% no izmaksām sedz Alūksnes novada pašvaldība. Tuvākajā laikā biedrība paredzējusi veikalos «Tornis», «Karīna» un «Luna» izvietot ziedojumu urnas. «Katrā veikalā saziedotā nauda tiks tērēta tieši tās apkārtnes kaķiem, piemēram, kaķeņu sterilizācijai,» skaidro M.Briedis.

Beigusies arī dzīvnieku mājas «Astes un Ūsas» labdarības akcija «Ūsaino Ziemassvētki», kuras laikā veikalos «Zoocentrs», «Labākie draugi» un «Priedkalni» varēja ziedot suņu un kaķu barību, kā arī citas noderīgas lietas. Cilvēku atsaucība bija pārsteidzoši liela, tāpēc visu saziedoto nevarēja nogādāt uz patversmi tikai zirga kamanās, kā tas bija paredzēts, bet bija jāved pat ar mašīnu. M.Briedis ir gandarīts par cilvēku labvēlību. «Ir laba sajūta. Cilvēki ir izdarījuši labu darbu,» saka M.Briedis.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu