Verpakovskis: futbolā vienā spēlē viss ir iespējams

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirms sestdien gaidāmās 2010. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēles pret Grieķijas futbolistiem Latvijas izlases uzbrucējs Māris Verpakovskis intervijā «Sporta Avīzei» atklāj, ka regulāri saņem zvanus no grieķu žurnālistiem.

Latvijas izlases futbolistiem, tāpat kā Grieķijai, otrajā apakšgrupā ir pa 14 punktiem, bet līdere ar 17 punktiem ir Šveices izlase. Apakšgrupas 1. vietas ieguvēji Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies automātiski, bet 2. vietas ieguvēji piedalīsies izslēgšanas spēlēs.

Tieši Latvijas un Grieķijas komandas spēle izšķirs 2. vietas likteni, jo pēdējā kārtā Latvijas un Grieķijas komanda savā laukumā uzņems teorētiski vājākus pretiniekus, attiecīgi Moldovu un Luksemburgu. Latvijas izlasei šajā spēlē vajadzīga uzvara, bet grieķiem pietiks ar neizšķirtu.

pēdējā mačā pat guva divus vārtus

Verpakovskis neslēpj, ka Grieķijas izlase būs gaidāmā mača favorīte. «Mums neviens neizvirzīja mērķi iegūt 1. vai 2. vietu apakšgrupā. Mūsu uzdevums bija saglabāt intrigu līdz pēdējam brīdim, un esam to sasnieguši. Ja jau esam tikuši tik tālu, tad negribam apstāties. Tā ir tikai viena spēle. Futbolā vienā spēlē viss ir iespējams.»

Verpakovskis atklāj, ka grieķi paši nav pārliecināti par sevi, jo jūt, ka labi nespēlē. «Tā ka viņu nometnē būs nervozitāte. Grieķijas komanda izjutīs spiedienu, jo tai obligāti būs jāuzvar. Lai gan viņiem der neizšķirts, domāju, viņi spēlēs ar akcentu uz uzbrukumu.»

Latvijas izlases uzbrucējs piebilst: grieķi atceras, ka Verpakovskis pirms desmit gadiem izbraukuma spēlē guvis vārtus pret Grieķijas izlasi. «To man prasa katrs vietējais žurnālists, un viņiem tas ir viens no pirmajiem jautājumiem. Jau esmu iemācījies no galvas, kā atbildēt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu