SVF vizītes Latvijai izmaksājot vienas pusdienas gadā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai gan publiski parādījušās ziņas, ka Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvju vizītes Latvijas valstij izmaksājot ievērojamas naudas summas, Finanšu ministrija kategoriski apgalvo, ka tā nav taisnība — pašas vizītes Latvijai neizmaksājot faktiski neko, ja neskaita vienas pusdienas gadā.

Saskaņā ar Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieka Ilgoņa Gaugera oficiāli sniegto informāciju vienīgais, ko SVF pārstāvju vizīšu laikā apmaksā Latvija, ir «telpas sanāksmēm ministrijas un citās valsts pārvaldes iestādēs, kā arī minerālūdens un atsevišķos gadījumos arī kafija». Savukārt visus pārējos izdevumus, kas saistīti ar SVF misiju pārstāvju uzturēšanos Latvijā, sedzot pats SVF.

Šai praksei saskaņā ar Finanšu ministrijas skaidrojumu šogad bijis tikai viens vienīgs izņēmums: «Saskaņā ar Nodokļu politikas departamenta direktores rakstisku vēstuli šā gada janvārī, piedaloties ministrijas un SVF pārstāvjiem, tika organizētas oficiālas pusdienas par kopējo summu 71,40 lati. Izdevumu apmaksu saskaņoja Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks administratīvajos jautājumos.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu