Mūrniece: IeM plāno lauzt līgumu ar «Tele 2»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšlietu ministrija (IeM) un tās pakļautībā esošie dienesti pēc «Tele 2» viltus meteorīta mārketinga kampaņas plāno ar uzņēmumu lauzt līgumu. «Plānojam atteikties no «Tele 2» pakalpojumiem un pārtraukt līgumus, kurus būs iespējams lauzt,» portālam «Apollo» otrdien sacīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Pēc Mūrnieces teiktā, IeM nevēlas sadarboties «ar uzņēmumu, kas šādi izrīkojas».

Komentējot uzņēmuma akciju, kurā bija sapulcējušies gan glābšanas dienesti un citas atbildīgās valsts struktūras, gan plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, Mūrniece sacīja: «Visi jutās reāli izmantoti. Pat grūti atrast vārdus, kā to komentēt.»

Jautāta, vai atbildīgie dienesti veiks kādas papildu soda sankcijas pret uzņēmumu, izņemot zaudējumu piedzīšanu, Mūrniece norādīja: «Sods ir tas, ko «Tele 2» [ar šo akciju] nodarījuši savam tēlam.»

Kamēr policija paziņojusi, ka kriminālprocesu nesāks, iekšlietu ministre uzskata, ka atbildīgajiem dienestiem tomēr jāvērtē uzņēmuma rīcība un, iespējams, jāierosina administratīvā pārkāpuma protokols. Tāpat Mūrniece atzina, ka «uz kopējā nodarījuma fona sods tāpat būs neadekvāti mazs».

Līgumu ar «Tele 2» apsver lauzt arī Valsts kanceleja. Valsts kancelejas pārstāve Ieva Aile portālu «Apollo» informēja, ka kancelejai jau ilgstoši notiek pārrunas ar operatoru par mobilo sakaru pakalpojumu kvalitāti un nepieciešamajiem uzlabojumiem. Viņa skaidroja, ka lietotāji sūdzas par sarunu pārtrūkšanu, problēmām ar īsziņu nosūtīšanu, dzirdamības traucējumiem un tīkla pārklājumu.

Ņemot vērā konstatētās problēmas, Ministru prezidenta birojā strādājošajiem mainīts operators (pašlaik LMT), lai nodrošinātu kvalitatīvus sakaru pakalpojumus.

Pagaidām Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane atrodas atvaļinājumā, tāpēc vēl pāragri spriest par līguma attiecību izbeigšanu ar «Tele 2» — jautājums tiks aktualizēts pēc direktores atgriešanās no atvaļinājuma, proti, pēc 2. novembra, informēja Aile.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu