Iebraukšana Jūrmalā maksās divus latus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jūrmalas pilsētas dome šodien nolēma iebraukšanas maksu kūrortpilsētā paaugstināt līdz diviem latiem, aģentūrai LETA pastāstīja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ingmārs Čaklais.

Patlaban par iebraukšanu Jūrmalā jāmaksā viens lats. Paredzēts, ka divi lati būs jāsāk maksāt no 1. janvāra.

Strādājot pie nākamā gada Jūrmalas budžeta, ieņēmumu samazinājums tiek prognozēts par 31%, tāpēc tiek vērtētas arī iespējas, kā palielināt ieņēmumus, piemēram, palielinot iebraukšanas maksu pilsētā un organizējot lielus kultūras pasākumus, iepriekš žurnālistiem stāstīja Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics («Jūrmala — mūsu mājas»).

«Jautājums par iebraukšanas maksas paaugstināšanu tika skatīts jau iepriekšējā domes sastāvā, bet deputātu nesaskaņu dēļ tas netika pieņemts. Iebraukšanas maksai pilsētā vajadzētu būt daudz lielākai, taču patlaban pieckārtīgu palielinājumu cilvēkiem būtu psiholoģiski grūti uztvert. Esmu pārliecināts, ka iebraukšanas maksas palielināšana par vienu latu neatturēs cilvēkus apmeklēt Jūrmalu. Pilsētas budžetā tas ienesīs papildus miljonu latu, kas ir ļoti būtiski,» iepriekš sacīja Munkevics.

Tāpat kā līdz šim, iebraukšana Jūrmalā bez maksas būs iedzīvotājiem, kuri būs deklarējušies un reģistrējuši savu autotransportu kūrortpilsētā. No Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem 83% viņu samaksātā algas nodokļa nonāk Jūrmalā, kas ir pašvaldības lielākais ienākumu avots, vēstīja mērs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu