Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Piecās Latvijas pilsētās sākusies «cūku gripas» epidēmija

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Papildināts viss teksts. Pirmdien Latvijas Infektoloģijas centra apkopotā informācija liecina, ka patlaban Latvijā reģistrēti 386 jaunās gripas AH1N1 slimnieki. Tā dēvētās cūku gripas izplatība epidēmijas slieksni pārsniegusi piecās Latvijas pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Gulbenē, Jelgavā un Rēzeknē.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) pārstāve Liene Johansone, šajās piecās Latvijas pilsētās ar jauno gripu ir konstatēti vismaz 100 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Piemēram, Daugavpilī uz 100 000 iedzīvotāju šodien pēcpusdienā bija konstatēti 107 saslimšanas gadījumi, informēja LIC Latgales filiāles epidemioloģe Nonna Vološčuka.

Latvijas Infektoloģijas centra mediķi pārbaudījuši 918 cilvēkus, kuriem bija aizdomas par saslimšanu ar tā dēvēto cūku gripu jeb AH1N1, liecina jaunākā informācija.

Aizvadīto trīs diennakšu laikā saslimšana ar jauno gripas paveidu konstatēta gandrīz 200 cilvēkiem.

«Apollo» jau vēstīja, ka saslimšana ar jauno gripu liktenīga bijusi kādai 50 gadu vecai sievietei, kura oktobrī viesojusies Kaļiņingradā. Nedēļu viņa ārstējusies mājās un slimnīcā ievietota smagā stāvoklī.


Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu