Atklās lielformātu gleznotājas Vijas Zariņas pirmo miniatūru izstādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mākslas galerijā «Putti», Mārstaļu ielā 16, Vecrīgā, tiks atklāta gleznotājas Vijas Zariņas
miniatūru izstāde «Spārni», kuru varēs apskatīt no 11.12.2009 līdz 13.02.2010.

Mākslinieces un Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības katedras docentes Vijas Zariņas jau teju 30 gadu ilgajā izstāžu pieredzē šī ir pirmā miniatūru izstāde. Vijas spārnoto būtņu – enģeļu  pagaidu mājvieta būs mākslas galerija «Putti». Likumsakarīgi, jo arī Putti  itāļu valodā   apzīmē  eņģeļa figūru tēlotājmākslā  un arhitektūrā renesanses un baroka laikmetā.

Vijas glezniecība ir sievišķības un izsmalcinātības pārpilna. To vēl intīmāk, vēl filigrānāk atklās miniatūrgleznu formāts 20 X 20 cm. Eņģeļi – no pārpasaulīgā līdz modernajam.

«Sargeņģeļi ir mums visapkārt. Redzēt viņus vai neredzēt, sajust vai nē, ir katra paša ziņā. Ja ir nepieciešams- tie mūs sargā un liek mierā, ja nav vajadzīgi. Ir brīži, kad tos jo īpaši var sajust. Pavasarī, kad viss atdzīvojas, vasaras smaržā, trauslās, sārtās rudens lapās un kad lēni sāk snigt pirmais sniegs. Tad var izjust laika rāmo un nenovēršamo plūdumu. Kad mēs ienākam šajā pasaulē, tajā esam un kad to atstājam - kāds klusu un nemanāmi ir mums blakām.

Iztēlē vienmēr esmu viņus redzējusi un ar sirdi sajutusi. Tādus skaistus, trauslus, jūtīgus, garāmslīdošus un sargājošus. Ļoti redzamus vai tikai jaušamus esmu uzgaleznojusi. Padarījusi redzamus. Uz koka un ar eļļas krāsām. Miniatūrus.
 
Mana pirmā miniatūru izstāde, tai devu nosaukumu «Spārni». Tie ceļ un ļauj tālāk redzēt, brīvi atraisīties un, priecājoties par šo pasauli, viegli lidot.«/Vija Zariņa

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu