Valdība atbalsta nodomu vēstules ar SVF parakstīšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valdība otrdien aiz slēgtām durvīm lēma par atbalstu premjeram Valdim Dombrovskim (JL) parakstīt nodomu vēstuli ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF).

Lai arī TP atbalstījusi, ka premjers paraksta šo dokumentu, tomēr tā konceptuāli iebilst pret vēstules saturu.

TP priekšsēdētāja vietnieks reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns žurnālistiem sacīja, ka pie valdības protokollēmuma pievienots īpašais TP viedoklis, ko parakstījuši visi politiskā spēka ministri. TP norāda, ka nodomu vēstules projekts nav pienācīgā ceļā izdiskutēts ar koalīcijas partneriem un nav notikušas informatīvas diskusijas ar sociālajiem partneriem.

TP iebilst pret publiskās un privātās partnerības projektu apturēšanu, neatbalsta, ka nodomu vēstulē nav paredzēta apņemšanās reformēt valsts pārvaldi, īstenojot ministriju apvienošanu. Tāpat TP iebilst, ka līdz ar vēstules parakstīšanu netiks dota iespēja mazināt nodokļus, kā arī nav apmierināta, ka dokumentā netiek iezīmētas 2011.gada budžeta aprises.

Vēstuli parakstīs premjers, finanšu ministrs Einars Repše (JL), Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītāja Irēna Krūmane.

Parakstītā vēstule varētu tikt iesniegta SVF līdz šī gada beigām, bet jau nākamā gada janvāra beigās Latvija varētu saņemt kārtējo SVF aizdevuma daļu 600 miljonu eiro (420 miljonu latu) apmērā.

Kā ziņots, šodien Ministru kabinetā notikušajā valdības koalīcijas partiju pārstāvju tikšanās laikā ar starptautiskajiem aizdevējiem nepiedalījās TP.

TP neierašanās uz šodien Ministru kabinetā notikušajām valdības koalīcijas pārstāvju sarunām ar starptautiskajiem aizdevējiem liecina par politiskā spēka attieksmi, šodien žurnālistiem pēc tikšanās ar premjeru sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

«Tas liecina par TP attieksmi pret sarunām ar starptautiskajiem aizdevējiem un to, cik nopietni vai nenopietni TP izturas pret Latvijas saistībām,» sacīja Zatlers.

Vienlaikus valsts augstākā amatpersona uzskata, ka valdības koalīcija ir stabila. «Nav nekādu pazīmju, lai stabilitāte šeit būtu apšaubāma,» vērtēja valsts pirmā persona.

Tāpat prezidents uzskata, ka valdība ir panākusi progresu sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu